All Posts By:

Kim Wuyckens

  IMG_9999

  ONZE KERSTBOOM

  11.12.2017

  Hij staat! 🎄 Vergezeld met een pak frietjes is onze boom afgelopen vrijdag thuis aangekomen! De haard aangestoken, lekker onze frietjes gegeten en dan met The Voice op de achtergrond hem opgetuigd. Hij is dit jaar wat eenvoudiger dan voorbije jaren. Ik bestelde een tiental echte Delfts Blauwe kerstballen van Royal Delft en die combineer ik met modern, minimalistisch doorzichtig glas en zilver. Heel veel lichtjes + ballen. Meer niet. Ik ben heel blij met het resultaat. ❤️

  WAT IS JOUW FAVORIETE LIPBALSEM?

  3.12.2017

  Je hebt mensen die constant hun bril of hun handschoenen ergens vergeten of kwijt leggen. Ik ben zo iemand die dat doet met lipbalsems. Ik heb ze nooit bij de hand als ik ze nodig heb en als ik dan op zoek ga, kan ik er nooit eentje vinden. Ik zit as we speak dus wéér in die situatie. Dus ik wil er een nieuwe aanschaffen. Maar welke lipbalsem vind jij nu de allerbeste die je ooit al gehad hebt. Liefst neutraal zonder kleurtje, want daar hou ik niet zo van!

  ALLE TIPS WELKOM IN DE COMMENTS!

  Share:
  OUI12

  12 JAAR AAN HET BLOGGEN!

  2.12.2017

  🎉 Hip Hip Hooray! 🎉 2 december is mijn blog-verjaardag. 12 jaar ben ik nu bezig. Ongelofelijk, wie had dat ooit gedacht. En jaren geleden zou ik dit nog groots vieren. Maar de tijd van de mega-birthday-winacties is hier al LANG voorbij. Been there, done that! Mijn prioriteiten en mijn idee over het bloggen ligt nu ergens anders. Heel veel dichter bij mij dan ooit in die 12 jaar. Een beetje persoonlijk, een vleugje beauty en lifestyle. Maar eigenlijk komt het erop neer: ik schrijf wanneer en waarover ik goesting heb. Ook de tijd van de dagelijkse artikels is gepasseerd, ik schrijf of deel nu iets als ik het zelf leuk vind, als het mij bezig houdt, … Geen druk meer. Ook geen druk meer toe van PR naar mij. Ik doe lekker wat ik zelf wil. Mijn blog is terug een hobby en niet meer persé het verdienmodel. Die druk is eraf en dat vind ik heerlijk. En dus blijf ik uiteraard schrijven hier! Op naar de 13 jaar!

  Dankjewel aan alle lezers van it-girl.be doorheen de jaren en aan iedereen die mee overgestapt is naar Oui! Of naar wie mijn blog nog maar recent ontdekte. Ik vind het heel fijn om nog steeds een trouwe community te hebben die mij van tijd tot tijd eens mailen, soms zelfs hun hart uitstorten. Wat wil zeggen, hoop ik, dat ik en mijn blog toch relatief laagdrempelig zijn! Maar vooral: dankje om mij al zolang te lezen. ❤️

  23926659_1748495275161179_5243521730202775804_o

  MUST-HAVE MASKER!

  30.11.2017

  Voel jij het ook al aan je huid? De winter komt eraan!! En het is niet alleen de koude buiten, maar ook die droge verwarmingslucht binnen die je huid heel erg uitdroogt! Ik merk het vaak het eerst op mijn wangen en mijn voorhoofd, dan trekt en jeukt het zelfs wat en dan weet ik: DRINGEND tijd om de grovere middelen in te zetten.

  En zo ontdekte ik onlangs het Darphin Anti-Stress Detox Oliemasker met vetiver. Mijn persoonlijke skincare-coach Natalie begint nu wellicht de haren uit te trekken: ze houdt er niet zo van als ik oliën gebruik op mijn huid. Maar, dit masker vind ik toch wel de uitzondering waard. Het is gemaakt voor de doffe en gestresseerde huid, maar gaat de huid ook voeden, versoepelen en kalmeren. En het ruikt ONGELOFELIJK lekker waardoor je in 1.2.3 ontspannen bent. Wat mij betreft, een must in je badkamer deze winter.

  PS: ook heel fijn te combineren met de Aromatische Essentiële Olie met vetiver.

  Share:
  roman-kraft-426162

  THANKSGIVING

  23.11.2017

  Vandaag, 23 november, is het in Amerika, Thanksgiving. Een warm, familiefeest waarbij de kalkoen op tafel komt en het eigenlijk de bedoeling is om, naast uw buikje vol te eten, ook even stil te staan bij waar je dankbaar voor bent. Iets wat we, met z’n allen, in onze continue draaiende, prestatiegerichte maatschappij misschien soms te weinig doen.

  🍀 Het was voor mij, op zijn minst, een heel bewogen jaar. De ziekte van papa, het stopzetten van de behandeling, zijn dood. Niet eenvoudig om te verwerken. Toch heb ik ook enkele dingen om dankbaar voor te zijn tijdens deze moeilijke gebeurtenissen. Ik ben dankbaar omdat na het stopzetten van de behandeling papa nog drie mooie weken gehad heeft, waarbij hij het ziekenhuis achter zich kon laten, nog met zijn geliefde motor kon rijden, een beetje kon gaan fietsen met mama en even weer een vrij normaal leven had. Ik ben dankbaar dat hem dat gegund geweest is. En ik ben énorm dankbaar dat ik erbij was toen papa stierf. We hebben hem kunnen omringen met heel veel liefde bij zijn laatste momenten en dat heeft hij ongetwijfeld gevoeld. Daar ben ik zeker van.

  🍀 Ik ben dankbaar voor mijn nieuwe job, vlakbij huis, die voor een tweede keer dit jaar op mijn pad komt. Als dingen twee keer op je pad komen, mag je ze niet laten gaan. Ik heb nog geen spijt gehad, zeker niet als ik de record-files deze week zag. Ik ben dankbaar omdat ik dit kan combineren met het freelancen, waarbij ik met mooie merken en bedrijven kan samenwerken en zo mijn passie kan uitbreiden.

  🍀 Ik probeer ook dankbaar te zijn, elke dag, voor kleine dingen in het leven. De dingen die we vaak als vanzelfsprekend ervaren: een lekker warm bed als het buiten waait en regent, een warm en gezellig huis om in thuis te komen na een drukke dag, lekker eten op tafel, een lang warm bad. En binnenkort zal ik ook erg dankbaar zijn als ik onze open haard aansteek, het geeft ons huis extra warmte en dat is ook dankzij papa.

  Dankbaarheid gaat ook over tevreden zijn met wat je hebt, want we streven altijd om méér en méér te hebben. Méér succes, méér geld, méér spullen. We streven naar perfectie. Dankbaarheid focust zich net op wat je NU hebt. En in plaats van dat constant streven naar perfectie en de grote portie fake it ‘till you make it,  moeten we misschien met z’n allen wat meer streven naar contentement. Tevredenheid dus. En geluk in je leven, hangt ook een beetje vast aan hoe je in het leven staat, als je nooit tevreden of dankbaar bent met wat je hebt, loop je eigenlijk je hele leven lang het geluk achterna. Zonde, toch? Dus sta vandaag – en misschien ook wel eens elke dag – stil bij waar je dankbaar voor bent en vergeet vooral de kleine dingen in het leven niet. ❤️

  POLAROID SKINCARE

  SKINCARE DU JOUR

  21.11.2017

  20 november. Het waait en miezert al een hele dag. De oranje blaadjes vallen als een constante stroom van de bomen. De verwarming tikt hier binnen 20 graden aan. En mijn huid? Ik voel ze met de dag droger worden. De winter is daar en mijn huid heeft meer liefde nodig. En vooral meer hydratatie. Dit smeerde ik vanochtend op mijn gelaat:

  CLEANSE: Clephar Essential Soft Cleanser

  Heel tevreden van, mijn gemengde huid voelt schoon aan, ik heb minder onzuiverheden én het droogt de huid in geen geval uit. Dit is een blijvertje. Ook eentje die geschikt is voor de gevoelige huid, want geen parfums enzo! Normaal wordt het reinigen gevolgd door een lotion, maar die is OP! Ik moet dringend eens langs Beauty by Fie voor een nieuwe flacon.

  TONER: Clephar geïoniseerd water

  Hier mocht ik dus een tijdje geleden niks over kwijt. Maar nu wél. Al komt er ook een apart artikel helemaal over dit geïoniseerd water. Ik kan er nu al over vertellen: heel erg fijn, mijn huid ziet er goed uit. Maar binnenkort méér, beloofd!

  HYDRATE: Sisley Intensive Day Cream with Botanical Extracts

  De Sisley dagcrème waar ik al twee jaar bij zweer.
  Hydrateert, maar laat me niet blinken. Ik wissel deze graag af met de High Tolerance cream van Clephar.

  EYES: La Mer The Eye Concentrate

  Ik ben geen trouwe oogcrème-smeerder, maar nu voel ik toch dat ik het nodig heb. Dus haal ik deze boven en dat is voor mij écht een héérlijke oogcrème. Heel romig en rijk. Wel nogal aan de dure kant.

  In de winter leg ik ook méér hydraterende maskertjes zodat mijn vochtbalans niet uit evenwicht geraakt, ik heb al vaak een vochtarme huid, dus voldoende én op de juiste manier hydrateren en vechten tegen de droge verwarmingslucht en koude, gure wind buiten, heeft mijn huid écht nodig! Ik schrijf binnenkort nog een apart artikel over mijn favoriete maskertjes voor in de winter. Van sheetmasks tot gewone crème-maskers.

  heb jij je skincare al aangepast naar de winter?

  Share: