All Posts By:

Kim Wuyckens

  WOWN

  WOWN!

  19.3.2018

  Rinkelt er een belletje als ik het heb over Zilverblauw, Binti Home en &Suus? Het zijn drie grote Nederlandse interieurbloggers met elk een heel kenmerkende stijl. Zij lanceren nu WOWN! Hun eigen merk met elk een wooncollectie. Maar, zo’n wooncollectie, dat is toch niet zo eenvoudig, daarom doen ze het in samenwerking met Kwantum!

  Kwantum is ook in België verkrijgbaar en vaak een onderschat qua aanbod. Ze hebben soms echt pareltjes in hun collectie. Zo heb ik van Kwantum in huis al enkele leuke kuipstoelen staan in zachtroze en wit. En kan je in mijn kantoor je neer vleien in mijn velvet roze stoel, ook van Kwantum!

  Zilverblauw+sfeerbeeld+2

  &SUUS+sfeerbeeld+1

  Binti+Home+sfeerbeeld+1

  Natuurlijk heb ik meteen mijn favoriete items uitgezocht van de dames van WOWN! Puur qua stijl sluit ik het meeste aan bij Suzanne van &Suus en bij Anki van Zilverblauw. Ik wil heel graag enkele prints + lijsten van Anki’s collectie voor in mijn kantoor en misschien zo’n vrolijk hagelslag kussentje want dat past wel in mijn kantoor! Van Suzanne’s collectie komt er sowieso de roosgetinte vaas die je zowel schuin als gewoon recht kan gebruiken. Haar kussentjes vind ik ook leuk,  maar I MUST CONTAIN MYSELF. Ik heb kussens genoeg. Ik ga ze héél zeker schuin gebruiken, want zoiets zoek ik al langer, alleen zijn ze altijd BELACHELIJK duur. Wel nu dus niet, want WOWN! is niet alleen leuk qua design, maar ook kwaliteitsvol én toch betaalbaar! Ik vind het vooral heel inspirerend dat dit een mooie match is tussen influencers zonder dat het merk de touwtjes in handen heeft. Wie de bloggers kent, ziet onmiskenbaar hun eigen stijl terugkomen. Chapeau dus voor deze fantastische match!

  WOWN! bij Kwantum ligt nu in de winkels en ik heb de indruk dat het vrij hard gaat, dus niet te lang twijfelen!

  rawpixel-com-323217-unsplash

  WERK-OUTFIT-STRESS

  15.3.2018

  Toen ik vorig jaar in november – na tien jaar op de nieuwsdienst van VRT – een nieuwe job startte, is het toch altijd zowat aftasten in het begin. Ik denk dat dit wel herkenbaar is voor iedereen die aan een nieuw jobavontuur begint. Je begint in het begin toch wat voorzichtig! Wat is de interne bedrijfscultuur? Hoe gaat het eraan toe? Wat zijn de waarden, normen, symbolen en rituelen?

  Eerlijk? Op de VRT nieuwsdienst was de bedrijfscultuur professioneel casual. Er werd open met elkaar gepraat, er werd wel eens gevloekt en er werd wel eens gelachen. Die laatste twee eigenlijk héél véél. En dat is normaal, je werkt op een vloer waar best wel wat deadline-stress is, waar je vaak afhankelijk bent van anderen én vooral ook van technologische apparaten. Daar kan dus wel eens serieus op gevloekt worden. Maar daarnaast was er ook altijd wel plaats om eens te lachen. En om op zondag een stuk taart te eten!

  Toen ik van job veranderde, was het enorm aftasten. Een gemeentehuis associeer ik toch met wat stijver, wat strakker. Dus ik begon al meteen te denken: wat voor kledij doe ik aan? Want soms zit ik bijvoorbeeld in meeting of commissie met de burgemeester en schepenen. En eigenlijk? Professioneel casual is op het gemeentehuis – net als bij de VRT – goed. Je hoeft niet strak in het pak te zitten, oef. Maar, dat maakt de outfitkeuzes er ‘s morgens niet makkelijker op!

  Op zulke momenten denk ik dan: oh droeg ik maar gewoon een uniform. Klaar. Nooit meer elke dag nadenken over je kleren! Zoals bij de politie. Of die prachtige uniformen die stewardessen vaak dragen. Ik denk maar terug aan de stijlvolle pakjes van PanAm. Of nu, dezer dagen, de elegante uniformen van de dames bij Emirates. Ook prachtig vind ik als obers of koks lederen schorten dragen! Ach, zelfs een loodgieter of een wegarbeider hoeft niet meer in een gratis gekregen tshirt van zijn favoriete café te gaan werken. Als werkgever stuur je je team gewoon met z’n allen naar een gespecialiseerde zaak of online shop. Strak in de werkkledij van Engelbert Strauss, nooit nadenken over wat je morgen weeral gaat dragen. Eigenlijk toch ook een beetje handig, toch?

  MOET JIJ SPECIALE KLEDINGVOORSCHRIFTEN VOLGEN OP JE WERK?
  WAT IS JOUW BEDRIJFSCULTUUR QUA OUTFITS?

  IMG_1431-e1462699283963

  COLUMN // ZETEL-ZOEKTOCHT

  11.3.2018

  Tien jaar samenwonen, dat is ook tien jaar lang samen zetelhangen. Tien jaar lang ‘s avonds onder een dekentje kruipen en favoriete series kijken. Tien jaar lang in het weekend met een chipske naar een film kijken in de zetel. Onze zetel is een onmisbaar en kostbaar deel van ons leven waar al veel gezelligheid, maar ook veel tranen gedeeld zijn. En nu, na tien jaar, hebben we zo’n beetje het gevoel dat hij aan vervanging toe is.

  Met spijt in het hart. En dus zijn we al drie weekends aan het rondsnuffelen in het aanbod. Maar, die nieuwe zetel, die moet serieus grote gaten opvullen, want oh wat houden wij van onze huidige zetel. Na al heel wat uurtjes besteed te hebben aan de zetelzoektocht hebben we nu eentje op het oog. Maar elke avond, als ik dan lekker diep wegkruip in onze zetel, onder een dekentje en me op en top ontspannen voel, dan denk ik: kunnen we je niet gewoon klonen?

  rawpixel-com-463436-unsplash

  PLANTENADOPTIE VIA HET PLANTENASIEL

  5.3.2018

  Toen wij tien jaar geleden (whoah!! jaa, dat beseften we vorige week!!) gingen samenwonen, gingen er meteen enkele yuca-planten van de Ikea mee naar onze eerste stek samen. Toen we vijf jaar later naar ons koophuis verhuisden, gingen ze ook weer mee, maar stiekem was ik ze wel een beetje beu gezien. Maar het is natuurlijk wel zonde om een perfect gezonde plant weg te smijten of te laten verkommeren. Dus stootte ik op Facebook toevallig op het Plantenasiel Leuven. Een facebookpagina waar je jouw plant ter adoptie kan aanmelden! Je vindt er ook mensen die hun stekjes ter adoptie opgeven. Een héél leuk concept en een paar dagen later werd onze yuca opgehaald door zijn nieuwe eigenaar! Op die manier had ik weer meer plaats én kreeg onze yuca een nieuw huisje!

  Ik zag dat het idee van een plantenasiel/plantenadoptie nu steeds meer interesse krijgt! Je moet maar eens op Facebook kijken als jij groene vingers hebt die jeuken om stekjes te adopteren in je buurt of als je zelf graag een van je planten wil laten adopteren!

  HAD JIJ AL VAN EEN PLANTENASIEL/PLANTENADOPTIE GEHOORD?

  EL

  BABY, IT’S COLD OUTSIDE!

  1.3.2018

  Bibberen en beven plus een overload aan verwarming, dat staat gelijk aan droge én vooral uitdrogende lucht. Vergeet je huid dus niet extra te hydrateren. Mijn favoriet? Ik gebruik nu maar al te graag mijn Estée Lauder Advanced Night Repair. ’s Ochtends en ’s avonds onder mijn dagcrème. En tussendoor verwen ik mijn huid graag met een extraatje en gebruik ik de Advanced Night Repair sheetsmasks.

  timothy-meinberg-58188-unsplash

  VAN TIEN TOT EEN !

  26.2.2018

  Oh heel wat bloggers doen dezer dagen mee met de 40-dagen-bloggen-challenge. 40 dagen lang elke dag bloggen. Chapeau. Ik deed het jaren en jaren en jaren, maar ik zou het nu niet meer kunnen denk ik. Tijdsgebrek. Maar tussen die 40-dagen-bloggen-artikels zag ik bij Kelly een leuk artikel dat ik heel graag zelf ook wil publiceren. Dus, tel je mee af van tien naar één?

  10 DINGEN OVER MEZELF

  geen geduld / een-ik-ben-graag-thuis-persoon / maar op zaterdag moet ik buitenkomen / bloemenliefhebster / links-rechts-problematiek / rekenen is ook niet mijn beste eigenschap / ik zoek steeds meer de stilte op / vaak ongerust / introvert / hoogsensitief

  9 DINGEN DIE IK LEUK VIND

  verse bloemen / kaarsen / thuis zijn / contradictie: op reis gaan / de stilte / hygge in huis / verstand op nul-tv zoals Blind Getrouwd / prullen in mijn interieur / pizza

  8 DINGEN DIE IK NIET LEUK VIND

  te dunne pudding / pizza die niet warm genoeg is / chaos / ongerustheid / lawaai / veel mensen / deadlines die niet gerespecteerd worden / wachten in een wachtzaal

  7 PLEKKEN WAAR IK GRAAG BEN

  thuis – alléé gij / Londen – want dichtbij en toch tikkeltje NY-vervangend / New York – maar zo ver en zo duur / in mijn bad / in mijn zetel met mijn laptop op mijn schoot / Zuid-Frankrijk bij Maison Bertine / dichtbij onze nieuwe houtkachel

  6 MANIEREN OM MIJN HART TE WINNEN

  door mij stilte en tijd alleen te gunnen zodat ik mijn batterijen kan opladen
  door niet constant te vragen “of er iets is” als ik mijn bitch-resting-face op heb staan
  door samen door het leven te stappen: samen te genieten, maar samen verdriet te hebben
  door op een onverwacht moment gewoon te zeggen dat je me graag ziet
  door mee met mij naar mijn verstand-op-nul-tv-programma’s te kijken
  door mee te lachen om stomme dingen

  5 PLAATSEN WAAR IK NOG/TERUG HEEN WIL

  Ik wil terug: New York / Maison Bertine
  Ik wil er nog heen: heel Italië (alleen nog maar Rome gedaan) / Granada (Alhambra ook zeker!) / Sevilla / Ijsland

  4 DINGEN WAAR IK NIET ZONDER KAN

  iPhone (ai ai jaa zwaar verslaafd) / laptop / Tim / cola

  3 LIEVELINGSLIEDJES (IN WILLEKEURIGE VOLGORDE)

  Momenteel lievelingsliedje: Zoutelande van Bløf en Geike Arnaert
  Elvis Presley – Always on my mind
  Adele – Hometown Glory

  2 WENSEN

  mijn liefste mensen rondom mij en ikzelf gezond en gelukkig blijven met kleine en grote dingen !

  1 LAATSTE WOORD

  BAD-tijd!

  HOME

  TO-DO PROJECTJES IN ONS HUIS

  20.2.2018

   

  Eens je in je eigen huis woont, lijkt het wel alsof de projectjes nooit echt stoppen. Zo hebben we onlangs tijdens een weekend nog snel een gordijnkast een nieuw laagje witte verf gegeven, want heel gauw komen de nieuwe lamellen in de woonkamer! En dat oogt allemaal toch wat mooier als de gordijnkast ook netjes terug wit is, want na bijna vijf jaar in dit huis (YES! Al vijf jaar lening afbetaald!) is al dat wit niet meer écht spierwit te noemen.

  Toen wij ons huis kochten, hadden we ook niet meteen het nodige budget om alles te veranderen zoals wij het wilden. Lijkt me logisch als jong koppel die een grote investering doet om een huis te kopen. Daarom hebben wij vooral het hoognodige gedaan en was het huis ook best wel goed in orde. We hebben ervoor gekozen om de kamers te renoveren en een volledig nieuwe badkamer te steken en hier en daar te verven. Maar ondertussen wonen we er in 2018 vijf jaar en willen we stapsgewijs onze projectjes afvinken.

  WAT STAAT ER NOG ALLEMAAL OP ONZE TO-DO-LIJST?

  • Ik was best wel tevreden met onze inrichting en meubels in ons allereerste appartementje samen, dus we namen veel (bijna alles) mee naar het huis. Ondertussen hebben we ook hier al wat nieuwe meubels gekocht, maar waar we nog niks aan gedaan hebben, is onze verlichting. En de laatste tijd kriebelt het toch om daar wat verandering in te brengen. I mean, op sommige plaatsen hangt gewoon nog een peertje. YES SHAME ON YOU. Dus dan scroll ik wat rond op leuke verlichtingswebshops zoals Lampen24. Ik zoek vooral hanglampen, want onze sfeerverlichting in de woonkamer en slaapkamer is bijvoorbeeld wel al on point. In de gang wil ik eigenlijk heel graag zo’n grote hanglamp met verschillende lichtbronnen en liefst een metallic touch met koper of goud, want ik zie dat wel matchen met de marmeren trap. Ook in onze slaapkamer wil ik een grote hanglamp, liefst iets in rotan, want ik wil daar een mooie mix met enkele natuurlijke materialen.

  • Verven: ik wil heel graag onze gang een opfrisbeurt geven, alle binnendeuren afschuren en wit verven. Maar goh, eens je er dan aan bezig bent, valt dat schilderen wel mee  – maar heb jij ook zo’n hekel aan dat voorbereidend werk? Afplakken en afschuren? Je raakt daar zoveel tijd mee kwijt, terwijl ik het liefst gewoon zou beginnen schilderen!
  En er zijn nog ruimtes die ik wel eens onder handen wil nemen: onze gang in combinatie met alle binnendeuren dan. Maar ook onze badkamer is nu volledig wit met marmeren tegels tegen de muur, maar om het wat meer kleur te geven, denk ik erover om de badkamer een donkerblauwe tint te geven en dan in combinatie met die marmeren tegels lijkt me dat wel wat! Zo’n rijkelijke kleur op de muur geeft je ruimte toch wat meer diepte en het oogt zo chique hé dat donkerblauw!

  • Ook buiten en rondom het huis hebben we nog enkele projectjes. Onze tuin moet dit voorjaar ook een make-over krijgen. De eerste plannen zitten in ons hoofd. Maar nu moeten we nog eens rondkijken naar een goede tuinman die onze plannen budgetvriendelijk wil omzetten in realiteit! Als er iemand een goede, budget-eerlijke tuinman weet in omgeving Leuven, Tienen of Diest: SHOUT!

  • En tot slot nog de hele grote kosten: nieuwe ramen en een nieuwe keuken. We hebben ons huis de laatste maanden al heel wat aangepast op vlak van energiebesparing: zolder geïsoleerd, spouwmuren laten vullen. Maar nu moeten we ook nog eens die ramen vervangen. Een kostelijk plaatje. Soms vraag ik me toch af hoe iedereen dat zo doet: bouwen, verbouwen zonder steenrijk te zijn. Of zijn jullie allemaal stinkend rijk? *wink

  HEB JIJ OOK NOG ZO PROJECTJES LOPEN IN HUIS?