THE HAPPINESS PLANNER

11.4.2017

Notaboekjes, agenda’s, schriftjes, … ’t is gewoon een zwak punt van me. En toen het nieuwe jaar voor de deur stond, wilde ik The Happiness Planner eens uitproberen. Mijn bedenkingen giet ik nu, na zo’n drie maandjes testen, in een artikel.

 

THE HAPPINESS PLANNER,
WAT IS HET?

Een agenda + motivatie- / inspirerend / dankbaarheidsboekje eigenlijk. Je hebt een indeling zoals een agenda, maar daarnaast legt het ook de focus op ‘what makes you happy’.

Zij noemen het een ‘tool designed to help you reshape the way you think and to shift your focus to the positive’. Ze leggen de focus op de kunst van het positief denken, mindfulness, gratitude en self-development.

home-slider-slide-1

WAT ZIT ER ALLEMAAL IN?

Je vindt eerst – vooraleer de agenda begint – een soort van happiness roadmap waarbij je even moet stilstaan om na te denken over wat jou happy maakt! Over wat jou niet gelukkig maakt, wat zijn je sterke en zwakke punten, …

Het agenda-deel begint altijd bij elke maand met een mooi overzicht van de maand en dan heb je bij elke maand een soort van GOALS-gedeelte. Wat zijn voor deze maand je personal goals en je work goals? Wat wil je deze maand bereiken? Waar ben je excited over en wat zijn de leuke dingen die je gaat doen.

IMG_4440_1024x1024

Elke dag is gelijk aan 1 bladzijde. Deze wordt altijd versierd met een mooie inspirerende quote! Dan heb je plaats om in te vullen wat je hoogtepunt van de dag zal worden, welke beweging je gaat inplannen, wat je gaat eten en wat je main focus van de dag is. Daarna heb je plaats voor je schema van de dag in te vullen en een to-do lijstje te maken. Onderaan heb je een plekje voor notes, good things about today, what I’m grateful for en what I hope for tomorrow.

Op het einde van elke maand is er dan nog plaats voor de maandelijkse reflectie. Puntjes geven aan jezelf, je happiness-level, je energieniveau doorheen de maand. Beschrijf de maand in 3 woorden. Je meest blije moment, waar liep je tegen aan deze maand, …

porcelainshree.com13_1024x1024

WAT VIND IK ERVAN?

Allereerst vind ik The Happiness Planner heel erg mooi vorm gegeven. Een lekker stevig en dik boek met grote rosegold ringen, stevig papier en ik heb gekozen voor de zachte pastelkleurtjes, maar dit kan je allemaal zelf kiezen. Qua looks vind ik dit een PLAATJE!

Het is niet puur een agenda maar ook een hulp om meer in het NU te leven en bewuster te leven. Meer stil te staan bij wat er allemaal gebeurt in een dag en wat je blij maakt. Zelfs als ik een gewone werkdag heb en ik vul in waar ik dankbaar voor was die dag (’s avonds) – dan denk je ook na over de kleine dingen. En dat vind ik wel een mooi hulpmiddel om ook in soms saaie en drukke werkdagen het mooie te zien.

NEGATIEVE PUNTEN?

Ik heb VEEL te weinig plaats. De indeling van de dagplanner zou efficiënter moeten en kunnen. Zes lijntjes voor een to-do-lijstje en amper plek voor je dagschema te maken. Hier ben ik niet zo blij mee en daar liep ik echt al heel snel tegenaan. Sommige dingen vind ik dan weer overbodig en dubbel. Good things about today én today I’m excited about. Misschien kunnen ze meer plaats maken voor de echte planning van je dag en het zo ordenen dat je daarnaast ook nog een vraag kan invullen, maar misschien niet ZOVEEL vragen.

Ook de vraag ‘what I hope for tomorrow’ vul ik echt bijna nooit in. Zonde van de open plek…

En… hij is ook niet echt budgetvriendelijk. Ik vind hem er HEEL erg leuk uit zien, maar daarvoor betaal ik geen 44 dollar. (heb geen importkosten ofzo moeten betalen en verzending was snel!) Ik gebruik een planner om mijn hoofd leeg te krijgen en dus zoveel mogelijk op te schrijven, daarvoor is er hier helaas niet zoveel plaats.

Dus ik zou zeggen: héél véél potentieel, maar momenteel eerder voor mij persoonlijk mooi voor de heb, maar echt praktisch kan ik het niet noemen!

HAD JIJ AL GEHOORD VAN THE HAPPINESS PLANNER?
HEB JE HEM MISSCHIEN OOK?
HOE ERVAAR JIJ HET WERKEN ERMEE?

 

foto’s: website The Happiness Planner

Previous Post Next Post
 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Ik kende hem niet maar hij doet me wat denken aan de Succesplanner die een oud-collega een jaartje geleden ontwikkelde. Die ziet er grafisch ook supermooi uit. Heb die wel nog niet in detail kunnen bekijken.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ik zag pas nog bij Cynthia (cynthia.nl) een Passion Planner. Ook zowat in deze stijl – maar ik vond dat er wéér zo weinig plaats was! 🙁

   • http://thepicnicguest.com/ Isabelle Uselli

    Ik ben aan het experimenteren met de free downloads van Passion
    Planner. Mede dankzij de enthousiaste post van Cynthia. Het hele concept van dergelijke
    planners spreekt me enorm aan, maar ik blijf ook Google Calendar
    gebruiken voor m’n afspraken. Het feit dat die planners meestal vrij groot zijn en er persoonlijke bespiegelingen in staan, maken ze niet echt geschikt om overal mee naartoe te zeulen vind ik.

    • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

     Ja, daar heb ik ook een foutje gemaakt met mijn bullet journal, ik heb een A4 formaat genomen, waardoor het inderdaad wat moeilijk is om mee te nemen. Maar langs de andere kant kan ik er wel heel gestructureerd en met de nodige plaats in werken. Dus het heeft zijn voor en nadelen.

 • deabsoluteimperfectie@wordpres

  Oooh die ziet er idd errrug leuk uit! Ik heb ook een zeer groot zwak voor notebooks allerhande. Maar vanwege mijn nogal krullerige en uit de hand gelopen geschrift is een gebrek aan plaats bij mij zowat een “given”. Je zou eigenlijk bijna contact moeten opnemen met de uitgevers van zulke planners om mee de layout te kunnen ontwikkelen. Dan zou ik er misschien toch wel die 44 dollar aan durven geven (of aan durven te LATEN spenderen als leuk cadeautje van mijn hubby hihi)