EEN WEEKENDJE AAN HET WATER!

13.5.2017

Mag ik jullie nog eens een meenemen op een weekendje weg? Vorig weekend stapten we vrijdagmiddag in de auto richting Gouda in Nederland. Vlakbij het gezellige stadje ligt het Landal park “Reeuwijkse Plassen” waar we een weekendje gingen relaxen omringd door water! Kijken jullie mee?

IMG_5966

IMG_5970

IMG_5969

Het park ligt vlakbij De Reeuwijkse Plas, een mooi natuurgebied met heel veel water. En dat water loopt ook gewoon lekker door het park zoals je kan zien. Je huisje in echt omringd door water en ons huisje had zelfs een eigen aanslegstijger! (je kan bootjes huren in het park!)

Het park is nog splinternieuw, want opende pas in december 2016 zijn deuren en dat zie je: de huisjes zijn heel mooi ingericht, comfortabel maar stijlvol. De ramen rijken van vloer tot aan het dak waardoor je fantastisch veel licht binnenkrijgt! Het park is ook het meest duurzame park van Nederland, het wekt zelf elektriciteit op en gebruikt voor 100% zonne-energie. Alle woningen hebben trouwens een warmtepomp en vloerverwarming, wat super gezellig is!

Ik werd zelf op slag verliefd op deze huisjes! Zo verliefd dat we nu al besloten hebben om voor mijn verjaardag terug lekker naar daar te gaan! Op zaterdag besloten we Gouda te gaan bezoeken, maar Rotterdam en Den Haag zijn ook heel erg dichtbij.

IMG_5892

IMG_5893

IMG_5896 2

IMG_5968

We maakten een gezellige wandeling door de stad, langs alle kleine kanaaltjes, kwamen de markt tegen waar we  – hoe kan het ook anders?! – kaas kochten. Ik genoot van de bloemenkramen. Een lekker terrasje in de zon.

En om te lunchen hadden we ons oog laten vallen op De Lichtfabriek. Net buiten het centrum, maar écht een aanrader.

IMG_5891

IMG_5967

IMG_5836

Niet alleen een super tof interieur met zo’n plantenmuur, circuslichten en een soort van hygge meets industrieel-gevoel. Maar ook een heel erg lekkere, niet superuitgebreide, maar nogmaals érg lekkere lunchkaart! En niet duur. Een adresje dat ik zeker kan aanraden. En als ik nog iets mag aanraden: neem een stuk chocoladetaart! Wij namen er eentje mee naar huis, 1 stuk voor ons beiden en waaauw beste chocoladetaart EVER!!

IMG_5890

IMG_5889

Dat stuk taart hebben we trouwens verorberd met dit zicht lieve mensen. Hoe heerlijk ontspannen kan je hiervan worden? Water doet het overduidelijk goed bij mij, want ik voelde me zo lekker daar! Met een boek in de zetel, wat lezen, wat naar buiten kijken, … HEERLIJK!

Het was een gezellig weekend en een park dat ik volledig in mijn hart gesloten heb. Het voelt echt als lekker thuiskomen. Dat heeft Landal weer goed gedaan! We zijn nu aan het kijken om voor mijn verjaardag een huisje te nemen met een open haard, dat lijkt me nog leuker zo in het najaar (november)!

et voila, mijn impressie van ons heerlijk
weekendje weg!

Nog even de details op een rijtje:
Landal De Reeuwijkse Plassen (niet gesponsord)
en een lunchaanrader: De Lichtfabriek, HOGE GOUWE 189 – 2801 LE GOUDA

 

Previous Post Next Post
 • Sandrine Christiaens

  Prachtige fotos. Blij dat je dit met ons deelt. K krijg er een instant vakantiegevoel door.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Wij ook. Ons hart daar verloren. Net geboekt voor mijn verjaardag!!

   • Sandrine Christiaens

    Oh megaleuk. Dus nog beter dan de huisjes op t strand van landal? Door de verbouwingen momenteel geen reisbudget en dit nog voor een langere tijd. Soit luxeprobleem e. Nu genieten van t huis en de tuin.

    • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

     Je creëert je eigen paradijsje thuis, dat is ook lekker!

     Hmm, moeilijke vraag. Beter dan de strandhuisjes? Anders! In juni gaan we een midweek naar de strandhuisjes. Die kleine kortere vakantietjes is hoe wij het doen dit jaar om niet te lang weg te zijn. Dit park is meer natuur, water, groen en rust, je hebt ook mogelijkheid om grotere huizen te huren. Zo hebben wij nu een 6 persoons huisje gehuurd voor 2 omdat er een heerlijke hoeksofa instaat. En zo kunnen we beide luieren in de zetel. Bij de strandhuisjes is het allemaal wat compacter. Maar zo wakker worden op het strand is toch ook echt speciaal. Alleen zijn de strandhuisjes zo duur en kan je dit Landal park al aan heel leuke prijzen boeken!

 • Tania

  Wat een prachtige locatie om te verblijven

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja héérlijk. Zeker een aanrader!!

 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Oh waauw, prachtig zeg!! Lijkt me ook helemaal iets voor ons.

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Wauw, zalig. Zag er echt prachtig uit, een tip om te onthouden!