JPEG image-078AA308A7F1-1

ROOMIN-STYLING-BOEKET

18.5.2017

Wie me zo’n beetje volgt, kon al lezen dat ik vorige week voor het eerst een shoot mocht doen voor het fantastische interieurplatform Roomin.be – over de opdracht én de resultaten daar komt nog een heel apart artikel over, maar ik wil jullie vandaag al eens wat meer vertellen over mijn boeket dat ik zelf in elkaar gestoken heb voor deze shoot.

bombastisch romantisch

 

 

Ik wilde heel graag een supergezellige tafel, die toch eenvoud uitstraalde. Maar in combinatie met een CRAZY BIG boeket. Echt een keertje all the way gaan, dat doe ik niet zo heel vaak. Het mocht groot en bombastisch worden. Het pronkstuk van de tafel.

BOEKET-ROOMIN

Jullie kennen me al, ik ben een perfectioniste, dus ik ging het niet zomaar bij één bezoekje aan een florist houden. In totaal deed ik drie floristen alvorens ik de perfecte selectie snijbloemen gevonden had.

Voor een shoot kan je natuurlijk niet aankomen met de bloemen nog in knop, alles moet al mooi open staan en alle kleuren en vormen moeten zich tonen!

Ik heb misschien niet de meest conventionele manier om tot een boeket te kopen. Ik kies graag de niet zo “gewone” bloemen. Je kan heel mooie dingen doen met rozen en gerbera’s enzo, maar ik zoek nét wat meer.

MIJN GEKOZEN BLOEMEN

 

LEEUWENBEKJES – oftewel antirrhunum – het zijn de vuilroze hogere bloemen. Met heel veel geluk kan je ze wel eens vinden in de berm (plukken maar!). Het is een mooie bloem waarmee ik het boeket wat meer hoogte gaf.

PENNISETUM – ook wel lampenpoetsersgras of borstelveergras genoemd, is een grassoort die je gewoon in de tuin kan planten, maar dat je ook kan gebruiken in boeketten en zelfs kan laten drogen. Ik koos het vooral uit voor zijn dramatische touch door de gracieus overhangende bladeren.

TOVERBALPIOEN – deze pioenen stonden al helemaal open bij de florist. Ik zou ze normaal nooit gekocht hebben, maar nu kon ik tot mijn groot jolijt toch pioenen verwerken in mijn boeket. Het zijn toverbalpioenen. Die beginnen hun leven met een zacht koraalachtige kleur, maar ontwikkelen zich naar een crèmekleurig einde van hun leven. Je ziet op deze foto’s dat ze al helemaal crèmekleurig zijn, niet erg, ze hebben de shoot overleefd!

SNEEUWBAL – de Gelderse roos of viburnum. Een mooie combinatie van opvullend groen én toch een bloem. Heel elegant om in je boeket te steken die ronde sneeuwballen. Ik koos ze voor meer volume te creëren.

AMARYLLIS – en toen werd ik helemaal verliefd op deze amaryllissen bij de laatste florist die ik bezocht. De kleur was perfect, ze stonden al mooi open. Een amaryllis is een heel dankbare bloem om in je boeket te steken, ze blijven écht heel lang mooi en kunnen heel wat gedaantes aannemen. Van delicaat en elegant zoals hier tot lekker tropisch.

DELPHINIUM – ook gekend als ridderspoor én erg giftig. Maar toen ik deze prachtige paarse delphiniums zag, wist ik dat ze de kers op de taart waren voor mijn boeket. Ze geven hoogte, maar ze geven ook extra leven en zelfs dat romantische aan het boeket.

En zo toverde ik het boeket samen. Dit boeket is trouwens ingebonden. Ik werk zelf vaak met losse snijbloemen in een vaas, maar om het volume te behouden én gewoon makkelijker om te vervoeren, heb ik dit boeket ingebonden. Ik ben super blij met het resultaat. Het paste ook perfect bij mijn tafelstyling én contrasteerde heel mooi met de industriële look van de muur en de vloer. Alle resultaten van de volledige shoot zien jullie binnenkort op Roomin.be ! Maar ik geef jullie alvast een sneak peek!

IMG_6279

 

Previous Post Next Post
 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Knap werk, Kim! Ben benieuwd naar de finale beelden!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dankje! Ik heb de foto’s van Laura al binnen, binnenkort online! 🙂

 • Silke V.

  Heel mooi!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dankjewel Silke!