DEURBELPANIEK

27.5.2017

“We leven met deurbelpaniek.” Ik las het onlangs nog in De Standaard. En oh, wat was dat een herkenbaar gevoel. Ik heb een hekel aan onverwacht bezoek. En dan komen ze binnen en dan komt bij mij altijd dat obligate zinnetje: “let niet op de rommel!” Herkenbaar?

Ik geef het toe, je kan het misschien niet écht uit mijn instagramfeed aflezen, maar mijn huis is – wellicht net als dat van jou (hoop ik, vermoed ik) – af en toe wel eens echt een rommeltje.

Ik denk dan aan dagen waarop ik lang werk, mijn vriend ook pas laat thuis komt en dan stapelt de was zich wel eens op, nog maar te zwijgen over de afwas en de post blijft op tafel liggen. Mijn outfitcrisissen zorgen voor een floordrobe die soms gedaantes van gebergten aannemen. En dan is er eindelijk die dag dat ik kan opruimen, kijk ik rond in huis en denk ik: hoe is dit kunnen gebeuren. 

Ik mag er niet aan denken dat op zo’n moment plots de deurbel gaat. Een onverwacht bezoekje. Ouders, beste vriendin, buurvrouw. HELP. Dan gaan de alarmbellen af in mijn hoofd! In het Engels noemen ze dit – ook gelezen in De Standaard – CHAOS, Can’t Have Anyone Over Syndrome. Ik probeer in die fractie van enkele seconden waarbij ik de deur moet openen toch nog hier en daar het ergste weg te moffelen. Lang leve rommelschuiven of bureaus waarvan je de deuren kan sluiten.

Ik doe echt mijn best – correctie Wij doen echt ons bestje om ons huisje zo opgeruimd en net mogelijk te houden. Gewoon voor de rust in vooral dan mijn hoofd. Maar soms gebeurt het gewoon… en dan gaat de voorbel en dan schaam ik me zo erg voor wat rommel, want ja, ik wil graag zo’n clean spik & span huis. Mijn mama is daar een specialiste in. Ik denk niet dat ik die genen geërfd heb. Maar ik troost me bij het idee dat het bij anderen ook soms een rommetje is, toch? 

Previous Post Next Post
 • Mieke

  Zo herkenbaar! En tel daar nog wat ronddwarrelende kattenharen bij – want stofzuigen was op zo een moment natuurlijk net nog niet gelukt.
  Ik vrees dat het er niet op gaat verbeteren eens onze baby er is: onverwacht bezoek, rommel in huis en dan ik die eigenlijk niet toonbaar ben.. We hebben onze (schoon)familie al van voor we gingen verhuizen laten weten dat we dat niet tof zouden vinden-hopelijk hebben ze dat onthouden ?

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Haha, daarvoor vind ik die dyson zonder draad ook zo makkelijk. Die staat in de keuken en op 1.2.3 is alles wat snel gestofzuigd! :p

 • Sandrine Christiaens

  Niet mee inzitten. Bij ons gebeurt dat ook. Trouwens we leven ten volle in ons huis e. T is geen showroom. Wij proberen dagelijks op te ruimen maar soms staat er ook afwas, ligt er op te plooien was in living. Sowieso blijft er bij ons altijd post/reclame op een hoopje liggen. Als er onverwacht bezoek komt, dan moeten ze zich daar niet aan storen. Ze komen voor de gezelligheid van de bewoners ? . Maar k begrijp je volledig voor de rust in mijn hoofd heb ik t ook graag opgeruimd.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ooh zeker als wij zo’n paar dagen na elkaar lange lange dagen gewerkt hebben, dan kan ons huis er echt bijliggen in de staat: HELP. :p

 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Hier ook herkenbaar 😀 Vooral ook wanneer ik tot ’s middags in mijn pyjama en zonder make-up rondloop, en dan ineens gaat onverwacht de bel! Aaaahh!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Hihihi, daar ben ik ondertussen al over!!! 🙂

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Check. Al heb ik het geleerd dat het hier best nog wel meevalt en het ergens anders vaak nog veel erger is. Als ik daar dan aan denk, kan ik het allemaal wel beter relativeren. 🙂

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja, ik ken ook UITERAARD wel huizen waar het erger is, en als ik dan langskom, dan stoor ik me er niet aan, dus ergens hoop ik dan dat mensen dit ook gewoon “normaal” vinden dat er geleefd wordt. Want uiteindelijk, ok – mijn bureau kan een RAMP zijn. Maar onze woonkamer probeer ik wel gewoon opgeruimd te houden, puur voor de rust in mijn hoofd!