WAAROM IK NOG ALTIJD BLOG…

10.6.2017

Is bloggen dood? Heeft bloggen nog een toekomst? De troon van het digitale influencing is duidelijk doorgegeven naar de instagrammers. En ik krijg af en toe wel eens de vraag of/en waarom ik nog blijf bloggen.

Ik weet nog toen ik een jaartje of twee, drie met bloggen bezig was en uitgenodigd werd voor mijn eerste persevents. Bloggers waren de nieuwe hype en ik voelde me niet echt als een vis in het water tussen alle journalisten. Ge-luk-kig leerde ik hen snel kennen en bijten ze echt niet hoor. Maar bloggers kregen enkele jaren geleden echt wel de rode loper uitgerold. Print was dood (zogezegd) en lang leve bloggen.

Ondertussen zijn we enkele jaren verder en sinds een jaar of twee voel je het digitale landschap steeds meer focussen op instagram. Popcorn content. Ik vind instagram superleuk en hecht er ook steeds meer aandacht aan – ik ben ook compleet verslaafd aan het kijken van die instastories! Maar de grote heersers van de digitale wereld zijn dezer dagen de instagrammers. Liefst met zoveel mogelijk (fake?) volgers natuurlijk. Leuk zo.

Toch zal ik nooit een instagrammer worden. Ik hou zo van mijn content, ik hou zo van mij neerzetten en dingen vertellen, storytelling, schrijven. En ik merk nu ook al dat ik bij 1 fotootje op instagram al een heel levensverhaal wil neerpennen. Nee, ik stop dus zeker nog niet met bloggen. #PEACEOUT

PS: me volgen op instagram mag natuurlijk altijd! Hierzo!

Previous Post Next Post
 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Ik merk inderdaad een verschuiving naar Instagram. Alleen… ik heb niet voldoende aan Instagram: het is slechts een momentopname. Vaak wil ik even dieper op iets ingaan en dan is het bloggen terug aan de orde.
  Wat je hier al aanhaalt en wat ik bijzonder spijtig vind, zijn de talloze fake volgers en de perfectie die er soms afdruipt. Af en toe wil ik ook eens wat #notperfect en niet-gesponsorde content.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja, ik ben de laatste tijd ook echt door mijn instagram gegaan en velen eruit gezwierd. Dat fake gedoe. Niet alleen qua volgers, maar ook qua leven. Natuurlijk tonen we allemaal het liefst onze mooiste kant en de mooiste foto’s en de mooiste momenten. Maar zo’n geregisseerd “leven” – nee. Ik ben daarintegen de laatste tijd heel wat nieuwe bloggers gaan volgen. Moeders, gewone vrouwen, vooral Nederlanders die gewoon instagrammen over hun leven, een beetje over hun huis of over hun kind. Gewoon het gewone leven. HEERLIJK. Lekker normaal.

 • Stine De Ridder

  Instagram = plastic en vluchtig, leve de échte bloggers !

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Hihi. En toch zit ik ook veel op instagram te kijken en te scrollen. 😉 Maar voor mezelf: ik moet schrijven, kunnen vertellen. 😉

 • Sandrine Christiaens

  Groot gelijk kim. Ik lees veel te graag je mijmeringen. En instagram vind ik ook wel leuk maar idd al die perfecte fotos…

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   En al die fake handelingen. Je haalt ze er zo makkelijk uit en TOCH en TOCH trapt iedereen erin. Daar kan ik niet tegen.

   • Sandrine Christiaens

    Misschien een domme vraag maar ik ben niet zo vertrouwd met instagram. Hoe zie je die fake handelingen?

    • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

     Heel veel volgers (tienduizenden, honderdduizenden) en amper comments of als je in hun volgers gaat zien, veel fake profielen. Ook als je bij “volgen” checkt en je ziet zo makkelijk wanneer accounts robots hebben die automatisch gaan liken of comments zetten, die hebben dan zo rare foto’s die ze liken of op rare uren. Ook elk uur bv 8 nieuwe mensen volgen enzo… Dan heb je met mensen te maken die robots gebruiken. Dat an zich is niet fake, maar bon, ik wil het zo niet doen. Instagram is bij mij net écht wat ik écht mooie foto’s vind, wat ik écht inspirerend vind!

     Ook een goede: een foto posten en al meteen 300 likes hebben. Bij elke foto die er gepost wordt. En vanaf dan komen de échte likes erbij.

 • Marijke

  Herkenbaar!! Ik zou het bloggen ook niet kunnen missen. En liever minder volgers op Instagram, dan veel en allemaal fake volgers…

 • Rosalie All Things Beauty

  Leuke tekst! Ik ben ook graag bezig met instagram maar tientallen ‘influencers’ (bah, haat dat woord!) die allemaal foto’s of stories posten van hetzelfde feestje verpesten het soms. Het echte mis ik bij instagram, het zijn allemaal perfecte levens, foto’s, … .