BULLET JOURNAL UPDATE

13.6.2017

Ondertussen pen ik bijna zes maanden in mijn bullet journal. En? Wat vind ik er nu van? Is het dé grote uitvinden voor mijn leven georganiseerd te houden? Ik geef sowieso nog een update later in het jaar, maar wil graag nog eens bijkletsen nu het jaar bijna doormidden is!

Vind ik het leuk?

 

Wel, ik denk dat ik wel kan zeggen ja… maar… Er hangen bij mij toch wat twijfels vast of dit wel iets voor mij is. Ik zit in zo’n BuJo groep op Facebook en als ik zie wat mensen daar allemaal met hun BuJo doen – wauw. Niet dat het mij druk oplegt, want ik heb daar nu eerlijk gezegd gewoon echt geen tijd voor.

Mijn BuJo doet dienst als agenda én voor notities van “belangrijke” dingen. Ik hou GEEN lijstjes bij daarin over boeken die ik gelezen heb, films die ik gezien heb, bloemen die ik gezaaid heb, … Het beperkt zich bij mij puur tot een agenda + doelstellingen privé en professioneel. Ook mijn goals voor 2017 heb ik erin neergepend.

Heb ik daarvoor dan een BuJo nodig? – vraag ik me steeds meer af.

Nee. En eigenlijk maak ik het me alleen maar moeilijk, want in dat uittekenen van die weekschema’s elke maand kruipt ook nog eens heel veel tijd. Het enigste dat ik handig vind aan mijn BuJo is dat ik mijn agenda kan indelen qua layout zoals ik het wil. Met veel plaats!

Maar misschien moet ik gewoon wat meer researchen naar andere agendatypes die al vooraf gelayout zijn en vind ik ook uiteindelijk wel mijn ding.

Ik denk dus niet dat ik in 2018 doorga met een BuJo. En misschien stop ik zelfs al wel eerder. Ik ben een lijstjes-madam, ja, maar ik kribbel ook graag en daarvoor kan ik perfect een gewone agenda gebruiken mét voldoende plaats + een gewone notebook, die ik nu ook sowieso nog heb en overal ook meesleur!

Ben jij een BuJo’er of ben je er misschien ook vanaf gestapt? Wat zijn jouw ervaringen? x

Previous Post Next Post
 • TravelEatEnjoyRepeat

  Ik heb het twee keer geprobeerd maar ben telkens gestopt. Vooral omdat het veel tijd vroeg om alles elke week op te zetten. Nu gebruik ik een schriftje voor lijstjes en to do en mijn telefoon voor afspraken

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Voor mij beperkt het zich tot een agenda. Ik hou niet echt lijstjes bij van boeken die ik gelezen heb of films die ik gezien heb of … Dus ik heb nu een moleskine gekocht die terug begint vanaf juli 2017 tot januari 2019. Dus ja, terug aan de gewone agenda! En voor lijstjes of to-do’s heb ik een notebook.

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Ik heb lang getwijfeld of ik er eentje zou aanschaffen want het concept op zich vind ik reuzeleuk en ik hou van stationery. Maar zoals je zelf ook zegt, ik heb daar allemaal geen tijd voor of ik wil er geen tijd voor maken. Dan steek ik liever m’n tijd in andere dingen die ik veel belangrijker vind.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja, ik ben ook zo’n stationary-lover! Kon niet wachten op mijn lederen oranje hardcover bullet journal – die ik overigens nog gewoon ga gebruiken als notebook. Maar dat agenda-verdeling-tekenen nam zoveel tijd in beslag en ik gebruikte het gewoon als agenda, dat het gewoon zonde van de tijd is. Nu me eens verdiept in Moleskine agenda’s en heb nu zo eentje gevonden die eigenlijk vrij hard lijkt qua layout op wat ik zelf tekende… BINGO.

 • http://www.male-avenue.com/ Bjorn

  Goh, volgens mij is dat nog altijd een opgave. Ik heb zelfs al moeite om alles elektronisch bij te houden. Laat staan op papier. Begrijp je dus volkomen!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ah maar ik hou ook wel heel erg van papier, alles elektronisch zou ik jammer vinden! :p