WALLART2

KUNST IN HUIS

15.6.2017

Net zoals je je huis aankleedt met decoratie, de juiste meubeltjes bij elkaar mix’t en match’t en een mooie samenhang probeert te maken van alles tot een gezellig of strak of design of vintage of retro – bon, jouw geheel, vind ik het zelf ook wel belangrijk om hier ook kunst in te betrekken. Maar ik vind het langs de andere kant ook zo moeilijk. Daarom is ons huis qua muurdecoratie nog altijd, na vier jaar, zo leeg…

je eigen stijl vinden

Op vlak van kunst weet ik nu doorheen de jaren wel wat ik mooi vind. Ik hou zelf van abstract. En daar komt dan meteen de volgende moeilijkheid bij: dezelfde stijl of overeenkomst vinden met je partner. Tim houdt bijvoorbeeld niet van abstracte kunst.

SNEL OP UITGEKEKEN

En ik denk dat mijn smaak naar abstracte kunst neigt omdat ik dingen nogal snel beu wordt. Ik hou er wel van om wat te switchen in mijn interieur en ik heb het gevoel dat als mijn artwork in huis abstract is, ik er meer over kijk. Maar dit is ook de reden waarom we zelf nog maar 0,0 geïnvesteerd hebben in muurdecoratie. Bang om erop uitgekeken te zijn na korte periode.

WALLART1

foto’s

Ik hou ook wel van fotografie, maar ook daar weer, eenvoud siert. Buiten onze gezellige gallery-wall in de traphal, heb ik ook in huis bijna geen foto’s van onszelf of geliefden. Terwijl er in andere huizen heel veel foto’s ophangen of staan. Heel mooi vind ik wel de foto’s die bv Estée Lalonde in haar huis heeft. (Haar huis is goals tout court!)

OBJECTEN

En kunst hoeft niet altijd een print of canvas aan de muur zijn, maar kan ook een mooi object zijn voor aan de muur. En stiekem gaat daar zelfs mijn voorkeur naar uit. Zo wil ik al heel lang een Jujuhat (bovenste foto) en vind ik ook die leuke gehaakte pompoms aan de muur heel tof. En ik ben de laatste tijd mijn hart verloren aan neon! (foto neon bed: mrkate.com) Het geeft een ruimte een zekere je-ne-sais-quoi.

Maar af en toe mis ik dus wel eens dat extraatje in een kamer en dan zoek ik wel eens naar leuke muurdecoratie. Als jullie leuke tips hebben, altijd welkom! En ik ben ook wel benieuwd, wat hangt er bij jullie aan de muren?

Previous Post Next Post
 • Freya Van Wijnsbergh

  Je kan altijd kiezen voor muurstickers, daar heb je massa’s keuze in tegenwoordig. Of je eigen ontwerp kan ook. Niet zo duur, en als je die beu bent haal je ze er gewoon af!
  In mijn huis hangen foto’s (familie en reizen), maar ook een reproductie van de amandelbloesems van Van Gogh. Na 5 jaar nog altijd niet beu 🙂

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dat is waar, misschien moet ik me eens verdiepen in muurstickers. Heb er echt geen gedacht van welk aanbod er daar is!
   In onze gang hebben we ook zo’n fotomuur, wel leuk hoor!

 • Sandrine Christiaens

  Bij ons hangen er 2 schilderijen vlak naast elkaar: het is de atelier van de schilder zelf die afgebeeld wordt. Hele felle kleuren: fuchsia, oranje, geel, blauw, groen. 5 j. geleden in de Dordogne gekocht bij de schilder zelf en nog steeds niet beu. Is het enige dat er hangt in de living omdat dit wel een eye catcher is. Ik hou van felle kleurtjes. In keuken hangt aan de muur een mooi magnetisch bord met geprinte foto’s (kleinste formaat). Ik zou die foto’s eens moeten wisselen maar de laatste Jaren nemen we precies niet meer zoveel foto’s.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Oh wat leuk dat er zo’n mooie herinnering aan gekoppeld is. In onze gang hebben we een fotomuur, dus allemaal herinneringen, die geraak je niet beu! En ik heb ook wel zo 1 print van een kaart van Maspalomas, ons plekje in Gran Canaria waar we nu al zoveel jaren onze batterijtjes gaan opladen.