IMG_6825

OVER HYGGE PT. I

17.6.2017

Hygge, ik denk echt waar dat het een woord uitgevonden is speciaal voor mij. Ik adem hygge in en uit nog voor ik wist dat er een woord voor bestond. En als team Roomin dan vraagt om een hygge-styling met Pomax te doen, ja hoor, dan ben ik in mijn nopjes!

Hygge – spreek uit als hoe-ga (jaja, FOR REAL) – is voor mij die cocoon, die warme, veilige cocoon genaamd thuis. Die cocoon zo gezellig mogelijk maken. Boordevol liefde. Met heel veel kaarsjes in de winter (en zomer #addict), dekentjes – maar hygge trek je natuurlijk gewoon lekker door voor het hele jaartje rond, daarover in een volgende styling meer.

Hygge is voor mij ook tijd voor mezelf nemen, me even nestelen in de zetel met een boek en daar neem ik trouwens überhaupt véél te weinig tijd voor. Lezen is zo ontspannend, doet je even alles vergeten en gewoon focussen op 1 ding: het verhaal. Veel beter dan eindeloos rondswipen op instagram, twitter of eindeloos stories kijken.

IMG_6821

IMG_6826

Een boek, een beetje storm buiten, een dekentje, zeteltje, kaarsje erbij en natuurlijk een bloemetje. De ideale situatie om een namiddagje te cocoonen. Heb je het boek van Estée Lalonde al gelezen trouwens, Bloom? Ik vind het écht oprecht een goed boek. Niet zo’n typisch bloggersboek. Heerlijk. Wil je meer lezen over mijn idee over hygge en hoe ik de juiste uitspraak leerde kennen? Check dan Roomin.be !

→ WAT IS HYGGE VOOR JOU?

vaasje • scented candle n°3 tous les matins  • houten dienblad = pomax
hemelse zetel = ikea • deken = the souks (liefde!) • kussen = h&m home • waterglas = sostrene grene

Previous Post Next Post
  • Sandrine Christiaens

    Hygge is voor mij ook fleeceken in zetel, kaarsken, huisje gezellig inrichten. Luieren op een druilerige zondagnamiddag in je pyjama. In de zomer buiten in de schaduw. Gezellig barbecuen met t gezin of met vrienden. Vuurkorf aanleggen. Limoncello drinken.

  • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

    Hygge is voor mij in de zomer een ligstoel, kabbelend water en eens goed boek en in de winter een kachel, een fleecen dekentje, een knusse zetel en uiteraard ook een goed boek of m’n tablet met een rist goeie blogs om te lezen! Genieten in stilte, tijd nemen voor mezelf en het lief.

  • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

    Oh, waauw zo mooi!! Die kleur ♥