LIENE-MENEVE

VAN VROUW TOT VROUW //
LIENE MENEVE

1.7.2017

Bij sommige vrouwen heb ik het idee dat ze het allemaal voor elkaar lijken te hebben: een carrière, een mooie balans tussen een gezin en toch de nodige ambities. En ze zien er altijd geweldig uit! #IWOKEUPLIKETHIS Het lijkt wel over rolletjes te gaan, hun leven. Maar is dat ook zo? Ik zit samen met enkele inspirerende vrouwen en we praten eerlijk van vrouw tot vrouw. 

LIENE-MENEVE-NAAM

De eerste die deze reeks aftrapt is Liene Meneve, freelance hair & make-up artieste bij haar eigen bedrijf Vizien, daarnaast werkt ze deeltijds bij een optieker. Ze is getrouwd met Wiliam van woti.be – ook een ondernemer en samen hebben ze een dochtertje, Sézane. 

 Liene houdt van ontbijtjes. Perfect! We nestelen ons op een bankje in de schaduw bij Koffie & Staal, een leuk plekje in de binnenstad van Leuven en terwijl Liene een instagramproof ontbijt naar binnen werkt, praten we over het leven. 

HOE WIL JIJ GRAAG VOORGESTELD WORDEN?

Dat is al meteen een moeilijke vraag. Ik doe véél graag. Ik ben graag creatief bezig en ik heb graag een sociale job, ik ben graag met mensen bezig. Dat vind ik zowel in mijn werk als hair & make-up artieste als bij mijn werk bij de opticien. Ik vind de afwisseling leuk. 

 HOE VIND JE DE BALANS TUSSEN WERK EN EEN GEZINSLEVEN? 

Goed plannen! Ik ben een echte planner! Maar ik ben wel meer relax dan voor onze dochter geboren is, ik relativeer meer. Vroeger wilde ik alles perfect, nu probeer ik meer van de dingen te genieten. 

BEN JE PERFECTIONISTISCH?

Niet op alle vlakken, maar toch een kantje. Ik wil wel dat mijn huisje mooi is, dat ik er zelf goed uitzie. Dat geeft rust in mijn hoofd. Al moet ik toegeven, soms is er precies een bom ontploft in mijn huis en tegenwoordig kan ik dat meer relativeren. Ik geef dan liever prioriteit aan samen iets met mijn gezin te doen. Dat opruimen kan later wel.

Ik heb 3 jaar hard gewerkt. Overdag bij de optiek, thuis komen, snel iets eten en dan workshops voor Vizien. Ik merkte toen wel dat ik moest opletten om mezelf niet voorbij te lopen. Ik heb nu geleerd om prioriteiten te stellen. Ik wil niet persé carrière maken, ik wil graag een gezinnetje en ik vind zoveel dingen leuk. Ik ben blij als ik kan gaan werken. Het is mijn passie. Maar ik hou er ook van als ik met Sézane samen ben. Ik vind de balans leuk.

Ik twijfel soms wel aan mezelf. Alles kan beter. Daarom vind ik het ook wel belangrijk om prioriteiten te stellen. Misschien ben ik toch wat perfectionistisch.

LIENE-MENEVE

JE ZIET ER ALTIJD SUPER GOED UIT. HOEVEEL TIJD ZIT ER ‘S OCHTENDS TUSSEN HET AFGAAN VAN DE WEKKER EN DE DEUR UITLOPEN?

Ik hou van mijn ochtendroutine. Vroeger zette ik zelfs mijn wekker vroeger, tegenwoordig heb ik geen wekker meer nodig met Sézane. Ze is nu 14 maanden en rond 7uur wakker. Voor mij het ideale uur. Dan ontbijten we samen. Ik hecht daar veel belang aan. Bij ons geen ochtendrush. We nemen er de tijd voor. De ene dag granola, fruit, of zelfs pannenkoeken, … Bij ons geen standaard boterham met choco. Niet persé gezond, maar wel gevarieerd eten, niet elke dag een basic witte boterham. Ik moet ook niet heel vroeg beginnen werken, dus we hebben de kans om rustig de dag op te starten. 

Ik heb zelf 10 minuutjes nodig voor mijn haar en make-up en de avond ervoor heb ik al in mijn hoofd wat ik ga aandoen ‘s ochtends. Dus daar verlies ik niet veel tijd mee.

Schermafbeelding 2017-06-30 om 17.22.51JE DOET ZOVEEL. NEEM JE SOMS TIJD VOOR JEZELF? RUST MAKEN IN JE HOOFD?

Ik doe dat nu meer dan vroeger. Tegenwoordig plan ik niet meer al mijn weekends vol. Als ik toch op zaterdag werk, neem ik doordeweeks een dagje vrij voor iets voor mezelf te doen of met vriendinnen. Ik vind een sociaal leven belangrijk. Dan trek ik er even op uit om een koffietje te drinken. Of nu in de zomer, dan geniet ik tijdens een leeg moment even van de zon. Met koffietje. Ik vind het enorm moeilijk om gewoon niks te doen. Voor ik het weet, ben ik toch met de was bezig, of mails aan het sturen. 

 

DREAM BIG OF DOE MAAR GEWOON: 

Allebei eigenlijk. Ik laat niet zomaar alles op zijn beloop. Ik kan niet gewoon een job doen en dan weer naar huis gaan zonder enige ambitie. Ik moet voldoening halen uit wat ik doe. Ik moet mijn ding kunnen doen, creatief bezig zijn en er plezier uit halen. Ik heb liever een job die ik graag doe, dan een stomme job waar ik goed betaald word. 

Ik zou graag alles wat ik graag doe bundelen in 1 job. Dat zou ideaal zijn. Waar ik mijn creatief ei helemaal kwijt kan. Ik heb graag veel variatie. Ik heb ook nog zoveel ideetjes in mijn hoofd.

MAAK JE BESLISSINGEN MET JE HART OF MET JE HOOFD?

Ik zou het wel willen met mijn hart, maar ik denk teveel na over alles. Ik vrees dus met mijn hoofd. Ik overweeg alles te hard. Soms wil ik meer go with the flow zijn. 

Beslissingen over de toekomst, daar twijfel ik lang over. Maar over banale dingen zoals een nieuwe aankoop tijdens het shoppen, daar twijfel ik nooit over. Vanaf ik daar twijfel, is het voor mij een no-go. Ik heb dus ook nooit miskopen. Maar belangrijke beslissingen, daar durf ik vaak mijn hoofd over breken. Misschien is het typisch vrouwen: wij laten emoties teveel meespelen. Mannen zijn daar makkelijker in. Wij staan meer stil bij de mening van anderen.

LIENE3

 

WAAR KIJK JE MOMENTEEL HET MEEST NAAR UIT?

Iets heel eenvoudig eigenlijk. Een weekendje met mijn ventje. Gewoon met de auto weg, even qualitytime voor onszelf. We zijn beide zo druk. Vaak regelen we zelfs een babysit in functie van onze job. We moeten zien dat we nog voldoende me-time momenten hebben voor onszelf; vroeger gingen we vaak uit eten samen. Ook toen Sézane een baby was, ging ze vaak mee op restaurant. Nu is dat anders, ze heeft een ritme nodig en moet op tijd naar bed. Dus spontane etentjes ‘s avonds, dat doen we nu niet meer. Daarom kijk ik nu uit naar ons weekendje weg.

BEN JE BEZIG MET OUDER WORDEN?

Nee, totaal niet. Ik sta er niet bij stil. Ik ben niet meer op zoek naar mezelf. Ik weet nu wat mijn negatieve punten zijn en waar ik aan kan werken. Ik ben nu veel gelukkiger dan toen ik 16 was. Dat heeft ook te maken met mijn goede, stabiele relatie. Onze relatie is een sterke constante in mijn leven, dat geeft mij zekerheid. Naar fillers of botox zou ik momenteel niet grijpen. Ik vind ouder worden charmant.

WAT IS DE LAATSTE AANKOOP WAAR JE BLIJ MEE WAS?

Ik heb een zwak voor schoenen. Ik heb er eigenlijk geen meer nodig. Maar ik koop ze wel graag. Ik ben graag een stylish mommy, maar geen overdressed mommy, dus de hakken laat ik steeds meer in de kast staan. Maar de laatste aankoop waar ik blij mee was: 3 rokken van tweedehandswinkel Think Twice. Voor 10 euro! Daar was ik superblij mee. 

Schermafbeelding 2017-06-30 om 17.22.42

JE HEBT EIGEN STIJL, MAAR WIE INSPIREERT JE?

Niet persé omdat we dezelfde stijl hebben, maar artistiek en omdat ze ook haar eigen stijl heeft: Elena Vasilieva. Onze stijl komt niet overeen, maar het inspireert me wel. Hetzelfde bij Paulien Riemis. En Yara Michiels van Chapter Friday. 

WAT HEB JE ALTIJD BIJ JE?

Mijn gsm. Ik ben er veel op bezig. Teveel naar mijn goesting; misschien zelfs een beetje verslaafd. Ik neem ook van alles foto’s. Mooie herinneringen vastleggen. 

 

WAT IS JE GROOTSTE UITDAGING IN HET LEVEN?

Gelukkig zijn met kleine dingen. Soms heb ik te hoge verwachtingen. Ik probeer erop te letten om niet te hard focussen op alles wat ik wil of wil bereiken. 

Ik let erop dat ik geniet van het nu. Mensen staan niet stil bij de kleine dingen. Misschien is instagram daar ook wel de schuldige van, waar je het zogenaamde perfecte leven ziet. Ik wil mensen niet het gevoel geven dat mijn leven perfect is. Mijn instagram is realistisch, of dat probeer ik toch. Ik wil ook wel eens laten zien dat het een korte nacht was en dat ik wallen heb of doodmoe ben. Ik probeer daar een balans in te vinden om niet over te komen alsof alles perfect is. Ik wil inspireren, maar tegelijk ook écht zijn. En ik probeer dus ook te genieten van de kleine dingen.

ankDjewel Liene voor deze eerlijke babbel.

 

Volg Liene op haar instagram: https://www.instagram.com/liene/

foto1: Kim Wuyckens / andere foto’s: INSTAGRAM LIENE MENEVE

Previous Post Next Post
 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Leuk om te lezen, benieuwd naar meer in deze reeks.
  Het is ook eens tof om de persoon achter de foto’s te leren kennen!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dankje! Ik vind het zelf ook heel leuk om te doen!!

 • Sandrine Christiaens

  Heel leuk interview.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Leuk dat je het gelezen hebt! Het was toch maar slecht weer! 😉

   • Sandrine Christiaens

    Aan zee heel mooi weer sinds vr av al. Smorgens wat bewolkt maar in nam stralende zon. Aan de kust hebben ze meer zon…

    • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

     Mijn achterbuurvrouw was ook aan zee met mooi weer! Gelukkig is het eindelijk naar het binnenland gekomen! 😉 geniet ervan!

 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Heel leuk begin van deze reeks. Smaakt naar meer!

 • Sarah Speeckaert

  Ik vind Liene echt zo’n stijlvolle vrouw! Zou wel in haar garderobe willen wonen. Leuk interview Kim, benieuwd naar het vervolg van de reeks.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja, zij ziet er altijd fantastisch uit hé!!