2015-08-25 10.55.55

EVEN ONTSNAPPEN?

5.8.2017

De afgelopen jaren waren niet makkelijk, ik geef dat nu gerust toe. Je houdt je sterk – wellicht sterker dan je eigenlijk bent en je probeert te volgen in het leven dat maar voorbijraast – en bij papa raasde ook de ene chemo na de andere zijn lijf in. Gelukkig hebben we ook nog mooie herinneringen aan die twee jaar. Het voorjaar dat hij nog heeft kunnen werken. Zijn passie beoefenen. Enkele gezellige restaurantbezoekjes samen. Naar Pairi Daiza samen waar we de kans kregen om onder ons viertjes de kleine olifant en de hele olifantenfamilie te ontmoeten. Samen een dagje naar zee en ’s middags mosseltjes eten. Momenten die we koesteren. Papa ging niet graag op reis naar het buitenland. Hij was al zo vaak weg voor zijn werk, zijn passie. Weken naar Frankrijk, Noorwegen, de Olympische Spelen heeft hij gedaan, … hij heeft veel gezien van de wereld. Van de sjeiks in Qatar tot wasbeertjes in Canada. In die laatste jaren bleef hij dus liever rustig thuis. Dat respecteerden we natuurlijk. Zelf hadden Tim en ik ook besloten om geen grote vakanties meer te maken. 1 weekje Gran Canaria was het verste en langste dat we weg waren. Bewust. Ik wilde niet lang weg. Die week Gran Canaria was twijfelen tot ik op het vliegtuig zat. Je wilt de mensen die je lief hebt niet achterlaten. Af en toe namen we dan eens een weekendje waarin we naar Nederland trokken. Ook leuk, op die manier hebben een nieuw soort vakantie leren kennen: in een huisje, lekker chill, niet persé een vijf-sterren-hotel zoals we het vaak deden. Elke minuut ontspanning koesterden we en probeerden we onze batterijen op te laden, klaar voor wat nog komen zou. Voor deze zomer hadden we onze 2 weekends weg eigenlijk al geannuleerd. Onze plaats was hier. Zeker nu de behandeling stopgezet werd. Dat het zo snel ging gaan, dat kon niemand voorspellen. Hier zitten we dan, begin augustus en plots is hij er niet meer. Nog steeds onwezenlijk.

Nu denken we eraan om misschien toch eind augustus even weg te gaan. Enkele daagjes, niet te lang. We hadden een weekend Stockholm gepland, die vliegtickets zijn er al. In ons hoofd al geannuleerd, maar eigenlijk kunnen we nog steeds gaan. Ik ben nog nooit in Stockholm geweest, ik weet dus niet wat te verwachten. Ik vind Kopenhagen wel énorm leuk. Is het te vergelijken? Ik lees vooral dat het erg duur is. Heb je tips voor Stockholm? Dan hoor ik ze graag, want ik zou niet weten waar te beginnen!

Maar hoe nieuwsgierig ik ben naar Stockholm, toch droom en verlang ik stiekem om gewoon de auto in te springen en voor een verlengd weekend naar Zuid-Frankrijk te rijden. Naar het plekje waar ik vroeger altijd kwam met papa en mama, waar Tim en ik ook al samen geweest zijn. Ik ben daar graag. Gewoon rustig aan het strand liggen. Boeken lezen. Een lunchke op strand en voorzichtig genieten. Geen stress van de grote stad Stockholm, geen vliegstress, gewoon in onze eigen auto springen en vanaf we de oprit afrijden er een vakantie van maken. Stockholm loopt niet weg, toch?

Ik ben er nog niet uit. Verfrissend Stockholm gaan ontdekken of kiezen voor de rust in Zuid-Frankrijk?

Heb jij leuke tips voor Stockholm? Misschien weet je me wel éxtra te verrassen en overtuigen! 

Previous Post Next Post
 • Heidi Vandenbussche

  Dag Kim, helaas zo herkenbaar wat je schrijft. Moest begin dit jaar ook afscheid nemen van mijn dierbare tante die eigenlijk deel uitmaakte van ons gezin… Veel sterkte!

  Wat je twijfel voor Stockholm betreft: ga gewoon! Het is een prachtige stad met veel water en veel groen. Ik voel me er elke keer volledig ontstressen. De prijzen vallen goed mee. Goedkoper dan Kopenhagen. Ja, het is mijn favoriete stad wereldwijd waar ik vaak en graag naar terugkeer.

  Heel veel tips op mijn tweede niche website: http://www.takemetosweden.be
  Als je iets specifieks wil weten, just shoot!

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Waar je ook naartoe gaat, geniet er van met volle teugen. Dikke knuffels!

 • Marijke

  Heel mooi geschreven Kim! En of het nu Stockholm of Frankrijk wordt, geniet ervan… xx

 • http://tweehuizenverder.wordpress.com/ Britta Verheeken

  Stockholm is geweldig, echt waar 🙂 Zeker te doen qua grootte, zoveel groen en water, één en al rust dat het daar uitademt. Je moet het uiteraard zelf weten of je er zin in hebt, maar ik kan het wel aanraden. Wij trokken er in mei heen en ik schreef er een verslag over met tips: https://tweehuizenverder.be/2017/06/stockholm-ervaringen-tips/ Moest je nog vragen hebben, shoot!