brooke-lark-331977

OVER DAGELIJKSE GEWOONTES

23.9.2017

Ik las bij Lilith een artikel over haar doodgewone gewoontes. Ze schreef er ook al over in De Standaard Magazine. En ik vond het eigenlijk wel leuk om eens stil te staan bij mijn gewoontes.

❊ ik word eigenlijk altijd wakker voor mijn wekker, want tussen 5 en 6 MOET ik elke dag naar toilet. En dan smokkel ik mijn iPhone mee naar toilet om al eens door twitter te scrollen en te kijken wat er in de wereld gebeurd is de afgelopen nacht.

❊ ik heb de slechte gewoonte om niet te ontbijten. Alleen op zondag soms en op vakantie. Op vakantie altijd, everydaaaay! Ik hou van vakantie-ontbijtjes!

❊ ik heb de gewoonte om na mijn ochtendroutine in de badkamer eerst even in de zetel te ploffen en een tweede keer wakker te worden. Even rust, iPhone erbij – of laptop en dan de eerste mails checken, social media, kijken of alles wat online moest komen online gekomen is (freelance werk & Oui!) en dan scroll ik even door mijn instagramfeed. Hartjes uitdelen en een eigen post online plaatsen!

❊ als ik op de redactie ga werken, spurt ik dan meestal naar beneden, schoenen aan, naar buiten en gaan. En dan is de dagelijkse gewoonte: file…

❊ werk ik van thuis uit, dan werk ik waar ik zin heb om te werken: bureau, eettafel, zetel. Alleen in bed werken dat doe ik nooit. Lukt niet met nek & rug en dat vind ik HEEL jammer, ik zou echt graag lekker in bed kunnen werken met mijn laptop en onder mijn deken. Klinkt heerlijk.

❊ ook een dagelijkse gewoonte: ik maak to-do-lijstjes.

❊ ik hecht veel aandacht aan avondjes thuis. Ik kan er zo van genieten om samen te eten, samen thuis te zijn, samen tv te kijken, samen in de zetel – soms elk op zijn laptop. Maar ik hou er gewoon erg van om thuis te zijn ’s avonds samen.

❊ confession: wij kijken naar Thuis. Dus rond 20uur kijken wij naar Thuis. Ook een dagelijkse gewoonte hier.

❊ nog een dagelijkse gewoonte: ik val in slaap in de zetel. Niet dat mijn vriend een nachtbraker is, maar ik krijg toch vaak al een moeilijk momentje in de zetel rond negen uur, half tien. En soms bijt ik door, soms geef ik er gewoon aan toe en val ik in slaap in de zetel. En wij gaan ook bijna nooit later dan half elf – elf uur slapen.

Wat zijn jouw dagelijkse gewoontes?

Previous Post Next Post
  • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

    Zo leuk om lezen! 🙂 Ik heb ze ook gepost op mijn blog. Echt raar hoeveel gewoontes een mens heeft. Eén van mijn collega’s las het zo graag, we begonnen erover aan de koffiemachine en ik botste tijdens onze babbel nog op een gewoonte. 🙂

  • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

    Wij duiken er elke dag ook rond 22u in, het is sneller 5.30u dan je denkt en dan gaat die wekker toch maar weer :). Superleuk stukje om te lezen! Zou er voor mezelf ook eens moeten bij stilstaan.

  • Sylvia

    Nog even wakker worden is hier een typisch weekend ding, als ik dat in de week doe kom ik nooit op tijd, maar in het weekend zaaaallig, als zoonlief ( zoals vandaag om 6u ) wakker is gewoon de zetel in duiken en tot 10u of zo onder een dekentje social media checken enz 🙂