LEVEN ALS GOD IN FRANKRIJK

7.10.2017

Vakantie stond niet echt op onze planning deze zomer. De behandeling van papa werd stopgezet en waar dat toe zou leiden en vooral ook wanneer, dat kon niemand voorspellen. Dus besloten we niks te boeken buiten een weekendje in Nederland. Maar helaas, de tijd stond niet aan onze kant en we moesten papa sneller loslaten dan we allemaal verwachtten. Na de eerste shock en emoties besloten we om toch maar even het thuisfront voor enkele daagjes achter te laten en onze batterijen wat te gaan opladen in Frankrijk. We kwamen terecht in Maison Bertine. En ik neem jullie graag mee.

MB4

MB3

Iedereen kent de uitspraken: ‘Leven als God in Frankrijk’ en ‘Het paradijs op aarde’. Wel, eerlijk? Voor mij is Maison Bertine, een B&B die met hart en ziel gerund wordt door het Vlaamse koppel Bertine en Richard, echt de hemel op aarde. Jullie weten dat ik van luxe hou, wel dit is pure luxe in een ongelofelijk adembenemend mooi kader. In het hartje van de Provence met vanop het terras prachtige uitzichten op de Montagne St. Victoire, St. Baume en Mont Aurélien. Hoeveel tijd ik verspil heb aan het mijmerend genieten van het uitzicht, ik wil het niet optellen, maar het waren héél véél mooie minuten.

MB8

MB6

MB1

IMG_9154

MB7

MB5

De B&B ligt afgelegen ten midden de natuur waardoor je kan genieten van stilte en rust. Net wat ik nodig had. De inrichting van de B&B is stijlvol. De vijf luxueuze kamers zijn allemaal ingericht met FLAMANT meubels, héérlijke bedden van topkwaliteit en een fantastische badkamer waar ik als beautyliefhebber écht van kon genieten. Ik ben een sucker voor luxe en rust en dat vind ik hier. Ons verblijf heeft ons zo erg veel deugd gedaan. En tegelijk zijn wij enorm blij dat we een nieuw topadresje gevonden hebben, waar we wéten dat alles piccobello in orde is. Een adresje dat ik jullie dus ook heel erg wil aanraden, alleen… niet teveel boeken hé, want ik wil ook nog terugkeren en een plekje hebben!

Ohja, en ze hebben ook de allermooiste zonsondergangen ooit!

Wij verbleven 2x vier dagen / 3 nachten bij Maison Bertine. 1x in de Taupe kamer, 1x in de Café au Lait kamer. Beide even prachtig, netjes, ruim en luxueus. In augustus waren met de auto daar, je kan de auto binnen het beveiligde terrein van Maison Bertine parkeren. In september vlogen we met Brussels Airlines naar Marseille en vanuit Marseille Provence airport is het nog 1 uurtje met de (huur)auto. Je kan ook de TGV nemen naar Aix-en-Provence, wat ongeveer een half uur van Maison Bertine ligt.

Previous Post Next Post
 • Marijke

  Het ziet er prachtig uit! Ik kan me voorstellen dat dit de ideale plek is om je batterijen weer even op te laden!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dat is het absoluut. Zo erg genoten van de rust!

 • Mieke

  Eentje om te onthouden!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Zeker! Babymoon hé!

 • Wendy (B)

  Prachtig!
  Ik hoop dat je genoten hebt…
  Knuffel!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Zeer zeer zeker!!! Het was heerlijk! Can’t wait om terug te gaan in zomer 2018.

 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Prachtig! Een adresje waar ik hopelijk ooit eens naartoe mag! 🙂

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Van mij mag je mee! 😉

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Echt supermooi! Ik heb stiekem meegenoten van je foto’s ;). Eentje om op m’n verlanglijstje te plaatsen.

 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Waauw, deze ga ik onthouden! Ziet er prachtig uit!
  Wij gingen deze zomer voor de eerste keer naar het Zuiden van Frankrijk en zijn helemaal verkocht!