KIM

ADVIES AAN MIJN JONGERE ZELF. (ook wel beetje aan mezelf nu)

10.10.2017

Minder dan een maand en ik word 32. Bij het opkuisen van mijn harde schijf kwam ik nog enkele oude foto’s tegen. Zo jong nog. Ik moest ook wel meteen denken aan hoe anders ik nu ben. Hoe ik geleerd heb om meer te luisteren naar mezelf en niet naar wat anderen willen of verwachten van me. Wellicht is het ook wel iets dat je naarmate je ouder wordt, gewoon gaat doen. Soms denk ik wel eens: had ik toen maar geweten… Al moet ik zeggen: veel van de raad die ik mezelf zou geven, kan ik nu ook nog vaak toepassen! Haha!

🌟 Aan mijn zestienjarige zelf: het is écht wel OK is om gewoon jezelf te zijn, verander jezelf niet in een extraverte persoon die je eigenlijk niet bent. Dat het ok is om niet elk weekend feestjes te willen doen, maar gewoon lekker thuis zijn, alleen op je kamer wat lezen of televisie kijken ook echt normaal is. Niet iedereen is nu eenmaal een feestbeest.

🌟 Trek je niet zoveel aan wat anderen misschien eventueel wel eens zouden kunnen denken. Je kan nu eenmaal niet weten wat anderen denken. En 99% van de tijd denken mensen toch vooral aan zichzelf, hun eigen onzekerheden, problemen en gedachtes. En als ze toch iets van jou willen denken, dan ga jij dat nooit kunnen voorspellen. Dus laat het los!

🌟 Maak je niet zoveel zorgen. Again: probeer wat meer los te laten. Hooggevoelig zijn, is niet gemakkelijk, maar probeer er zo snel mogelijk en zo goed mogelijk op de juiste manier mee om te gaan. Je zorgen maken over dingen die je niet kan veranderen of waar je geen controle over hebt, is verspilde tijd.

🌟 Sta meer stil bij gewone dingen. Je weet natuurlijk nooit hoe het leven gaat lopen, maar op een dag loopt het (bij sommigen toch) wel eens serieus mis. En dan heb je spijt dat je niet meer genoten hebt, samen genieten van kleine dingen, herinneringen maken.

🌟 Verlies je tijd niet aan die ene jongen. Op je achttiende leer je de man van je leven kennen! Geduld.

🌟 Denk beter na over je blognaam. It-Girl klinkt leuk als je 20 bent, maar minder leuk als je 25 bent. Maar who knew hé,  dat bloggen ooit iets groter ging worden dan gewoon een hobby en wat tijdverdrijf. Had ik dat toen geweten, had ik natuurlijk meteen van het begin een heel sterk merk neergezet onder mijn gewone naam. Iets waarop je kan blijven bouwen. Who knew…

🌟 Je intuïtie is sterk. Vertrouw erop.

welke raad zou jij jezelf of je jongere zelf geven?

Previous Post Next Post
 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Ik heb ooit, in het kader van de Boost Your Positivity challenge, eens een brief aan mijn 16-jarige zelf geschreven. Hij is wel in het Engels: http://www.kellysteenlandt.com/2015/02/07/dear-sixteen-year-old-kelly/
  Ik sta er nog altijd achter en ik denk dat we die dingen als 16-jarige moeten doen of ondergaan om uit te groeien tot de persoon die we nu zijn.
  Mooi geschreven, Kim! x

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   oh eens lezen, al denk ik dat ik hem toen wel gelezen heb! 🙂

 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Oh, echt heel mooi geschreven! Tof om te lezen ook, moet ik ook eens doen! En zo leuk om die oude foto’s te zien!

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Ik denk daar eigenlijk niet zo over na. Ik ben altijd m’n gang gegaan. Ik had misschien wel wat dingen anders gedaan maar echt spijt heb ik niet dus ik vind het moeilijk om dan zo’n brief aan mezelf te schrijven :). Wel een mooie terugblik die je maakt. In the end vind je je weg wel!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   inderdaad, uiteindelijk vind je je weg! de ene heeft al wat meer hobbels dan de andere.