haute-chocolate-styled-stock-photography-pink-mint-marble-final-1

NIEUW HOOFDSTUK IN MIJN LEVEN!

28.10.2017

Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen. Want ik heb best wel groot nieuws en dat wil ik natuurlijk ook met jullie delen. Er komt een grote verandering aan in mijn leven. Na meer dan tien jaar werken bij de VRT Nieuwsdienst ga ik van job veranderen. The word is out en begin november begin ik aan een nieuw hoofdstuk!

slapeloze nachten

Maar oh, wat zijn er slapeloze nachten aan vooraf gegaan. De nieuwsdienst was mijn eerste job, ik ben niet bepaald een jobhopper en daar neem je niet zomaar afscheid van. Maar ik heb wel het gevoel dat ik de juiste keuze maak op dit moment in mijn leven.

Ik merkte al langer dat de lange dagen, avonden waarbij ik pas na middernacht thuis kwam, de weekends, … steeds meer een zwaardere opoffering waren in mijn leven. Plus, de bijna constante files naar Brussel niet vergeten. Een werkdag van 9u30 tot 20u wordt door de file en de verplaatsingen een dag van 8u tot 20u45.

nieuwe uitdaging & meer tijd voor mijn passie

Nu ga ik een nieuwe uitdaging aan in mijn eigen dorp. Ik verlaat de rush & deadlines van de nieuwsdienst en ruil ze in voor een job als administratief bediende voor de gemeente Lubbeek. Op 3 minuten van mijn deur! En files? Nee, die komen hier niet zo vaak voor. Ik kan met de fiets of zelfs te voet naar het werk. En ik ga meer tijd hebben om me ook te focussen op mijn freelance werk als content creator (copywriter, social media beheer & vertalingen), en natuurlijk komt er ook mijn nieuw project aan binnenkort!

de emotionele link met papa

Daarnaast moet ik ook toegeven dat de emotionele band met VRT te sterk gelinkt was aan papa. Hij werkte ook voor VRT, hij was diegene die me ooit deed dromen als kind om voor de televisie te werken. Hij lag aan de basis van mijn studies aan het RITS, mijn stage bij Sporza en ik weet dat hij fier was dat ik bij de nieuwsdienst werkte. Maar nu, na zijn dood valt het me zwaar, zwaarder dan ik dacht. Dus voor mij is deze nieuwe job ook een nieuwe start.

En ja, het zal spannend zijn, maar soms moet je je ogen eens toedoen, kansen grijpen en springen. En op mijn gevoel vertrouwen dat het goed gaat komen.

PS: ik ben ook superbenieuwd hoe een vast ritme gaat zijn (nu werkte ik flexibel, nooit 2 weken hetzelfde qua uren). Ik heb ook een eigen bureau en neem dus afscheid van dat energie-vretende landschapsbureau (als hoogsensitief persoon soms echt too much!!).

Previous Post Next Post
 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Ik wens je super veel succes met deze nieuwe uitdaging en begrijp de insteek helemaal. Een nieuwe start zal je goed doen zeker met alle factoren er rond. Een vast ritme wordt aanpassen, maar eens je dat eigen bureau hebt, zal je niks anders meer willen. Zal je goed doen. Misschien horen we wel eens aan de telefoon dan op mijn werk, hé! 😉

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Oh nu hoop ik écht dat we elkaar eens aan de lijn krijgen, dat zou wel leuk zijn! 😉

 • Mieke

  Goed voor jou Kim! Ik heb een vermoeden dat het helemaal goed komt met deze nieuwe uitdaging. Het is niet simpel om afscheid te nemen van het oude, vertrouwde om aan iets helemaal nieuws te beginnen. Maar het kan absoluut deugd doen!
  En zeker wat je zegt in je ps: een eigen bureau, zonder al die prikkels van collega’s, is een zaligheid!
  Heel veel succes!!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dankjewel Mieke!!

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Heel veel succes! Je gaat dat supergoed doen, zonder twijfel!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dankjewel Katrien! Wel spannend! 🙂

 • Brenda

  Ohh tof… héél veel succes!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dankjewel Brenda!