alex-loup-392625

VIEREN IN EEN MOEILIJK JAAR

4.11.2017

Morgen ben ik jarig. Ik kijk daar echt elk jaar enorm naar uit. Het is dan extra gezellig in huis, Tim voorziet meestal leuke versieringen, we gaan lekker eten met mijn mama en papa en ik word verwend met mooie cadeautjes. Dit jaar zal het helemaal anders zijn zonder papa.

Ik vind het zo moeilijk. Langs een kant wil ik het liever zo laten. Geen cadeautjes, geen aandacht, geen leuke dingen doen. Maar dat zou papa ook niet leuk vinden. Denk ik. Soms wil ik wel liever blijven stil staan, maar de maatschappij dwingt ons om voort te gaan. Vaak veel te snel. En dus is het nu plots november, mijn verjaardag en die moet ik vieren zonder papa. Je weet wel wat ze zeggen: dat die eerste keren de pijnlijkste zijn. Dat kan ik helemaal begrijpen, maar ik denk even goed dat nummer 2, 3, 4, … nog steeds even pijnlijk gaat zijn. Dat zijn mooie momenten in je leven en die wil je delen. Hij zal het missen. Maar wij missen hem nog honderdduizendmiljard keer meer.

En ja, binnenkort is het dan ook nog eens kerstmis. Tim en ik hadden het er vorig weekend nog over: zetten we een kerstboom ja of nee? Maar we hebben besloten om een kerstboom te zetten. Eentje die papa ook oh zo mooi zou vinden, want hij vond een kerstboom altijd heel gezellig. Godverdomme, wat mis ik hem zo. Maar erover schrijven, is voor mij ook verwerken. Daarom wil ik mijn hersenspinsels graag met jullie delen. Ik weet dat er enkele lezers zijn die dit helaas ook moeten meemaken of meegemaakt hebben. Ik kreeg al zo’n lieve mailtjes dat mijn verhalen herkenbaarheid opwekken. Ook daarom schrijf ik dit. Ik ben niet alleen, jij bent niet alleen. ❤️

Previous Post Next Post
 • Sandrine Christiaens

  Veel sterkte kim. Na 12 j mis ik mijn pa nog elke dag…

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dat begrijp ik !
   x

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Dikke knuffels voor de moeilijke periode!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dankje Katrien!

 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Mooi geschreven, Kim. Een extra dikke knuffel voor jou. Xx

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dankje! x