IK HEB KOPENHAGEN-BLUES

10.11.2017

Oh jongens jongens, ik heb de Kopenhagen-blues!! Ken je dat?

Vijf jaar geleden was ik voor het eerst in New York en toen ik terug in België was, ervaarde ik voor het eerst de New York-blues. Je hebt een beetje heimwee, je wilt terug, je mist de vibes, de stad, … kortom: de New York blues. En die trad nog wel eens op gedurende die vijf jaar. Ik vind New York FANTASTISCH en zou op elk moment klaar staan om in het vliegtuig te hoppen en te vertrekken. Maar sinds een paar weken ervaar ik een ander soort blues. De Kopenhagen-blues.

DSC_0219

Vorig jaar rond deze periode gingen Tim en ik voor het eerst naar Kopenhagen en hoewel we drie dagen uitgeregend zijn toen, had ik meteen een ongelofelijk klik met de stad. Het stond dan ook vast dat ik héél graag terug wilde gaan! En elke keer als we spreken over een citytripje of weekendje weg boeken, leur ik met Kopenhagen. Maar het is er nog niet van gekomen en ik wil zo graag terug. Ik vond Kopenhagen fantastisch! Waarom? Een niet té-grote-stad, heel veel gezellige adresjes, hygge-overload, we hebben er een geweldig hotel gehad (SP34) en we hebben er héél erg lekker gegeten. Kopenhagen is echt een stad naar mijn hart. En ik wil Stockholm en Oslo ook zeker eens doen, maar ik ben bang dat het niet over de hoge verwachtingen van Kopenhagen heen geraakt.

En de vliegtickets naar Kopenhagen zijn ook altijd betaalbaar én op een dik uurtje ben je er. Ik wil gaan. Asap. hihi.

herkenbaar? hunker jij soms om heel erg naar een stad te gaan? of mis je soms een stad of een plek waar je ooit was?

Previous Post Next Post
 • Wendy (B)

  Het is altijd aangenaam als je ergens bent, je er goed voelt 🙂

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Absoluut! En in Kopenhagen voel je je makkelijk goed, zo’n leuke stad!

   • Wendy (B)

    Ik hou van het Noorden maar ben er nog nooit geweest 🙁
    Ooit zal ik er geraken.
    Hopelijk sneller dan ik denk.

 • Sandrine Christiaens

  Kopenhagen staat ook op mijn lijstje. Je geeft me instant zin.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Echt een aanrader! Heel erg gezellig!! Leuk om te winkelen!!

 • Ellen Woont

  Ik was ook meteen fan van New York én Kopenhagen. De tweede keer in Kopenhagen hebben we dit gecombineerd met Malmö en dat is absoluut een aanrader! Je neemt in Kopenhagen de trein die over (of beter onder) The Bridge rijdt, en je bent meteen in Malmö centrum. Erg leuke shopping- en horeca-adresjes daar! In Stockholm waren we deze zomer voor de tweede keer. De eerste keer waren we super enthousiast, maar deze keer viel het wat tegen: door het weer, maar vooral door de vele werken die er overal bezig waren: overal kranen in het stadsbeeld, één van de belangrijkste pleinen dat open lag, een tramlijn dwars door de stad die vernieuwd werd, de foodhal die net gerenoveerd werd, … Voor Stockholm zou ik dus nog even wachten. Helsinki vonden we ook erg fijn, en is ook leuk per boot te combineren met Tallinn (ik geloof zo’n 2 uurtjes varen).