SKINCARE DU JOUR

21.11.2017

20 november. Het waait en miezert al een hele dag. De oranje blaadjes vallen als een constante stroom van de bomen. De verwarming tikt hier binnen 20 graden aan. En mijn huid? Ik voel ze met de dag droger worden. De winter is daar en mijn huid heeft meer liefde nodig. En vooral meer hydratatie. Dit smeerde ik vanochtend op mijn gelaat:

CLEANSE: Clephar Essential Soft Cleanser

Heel tevreden van, mijn gemengde huid voelt schoon aan, ik heb minder onzuiverheden én het droogt de huid in geen geval uit. Dit is een blijvertje. Ook eentje die geschikt is voor de gevoelige huid, want geen parfums enzo! Normaal wordt het reinigen gevolgd door een lotion, maar die is OP! Ik moet dringend eens langs Beauty by Fie voor een nieuwe flacon.

TONER: Clephar geïoniseerd water

Hier mocht ik dus een tijdje geleden niks over kwijt. Maar nu wél. Al komt er ook een apart artikel helemaal over dit geïoniseerd water. Ik kan er nu al over vertellen: heel erg fijn, mijn huid ziet er goed uit. Maar binnenkort méér, beloofd!

HYDRATE: Sisley Intensive Day Cream with Botanical Extracts

De Sisley dagcrème waar ik al twee jaar bij zweer.
Hydrateert, maar laat me niet blinken. Ik wissel deze graag af met de High Tolerance cream van Clephar.

EYES: La Mer The Eye Concentrate

Ik ben geen trouwe oogcrème-smeerder, maar nu voel ik toch dat ik het nodig heb. Dus haal ik deze boven en dat is voor mij écht een héérlijke oogcrème. Heel romig en rijk. Wel nogal aan de dure kant.

In de winter leg ik ook méér hydraterende maskertjes zodat mijn vochtbalans niet uit evenwicht geraakt, ik heb al vaak een vochtarme huid, dus voldoende én op de juiste manier hydrateren en vechten tegen de droge verwarmingslucht en koude, gure wind buiten, heeft mijn huid écht nodig! Ik schrijf binnenkort nog een apart artikel over mijn favoriete maskertjes voor in de winter. Van sheetmasks tot gewone crème-maskers.

heb jij je skincare al aangepast naar de winter?

Share:
Previous Post Next Post
  • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

    Ik bestel straks nog mijn favoriete dagcrème voor de winter want het begint nodig te worden. Mijn wangen vertonen terug rode, droge plekken. Hoog tijd dus voor de winter skincare.

  • Sandrine Christiaens

    Ik ben volop mijn stalen van sisley aan t testen (masker voor gevoelige huid – oogmasker). Heel zalig voor mijn gevoelige huid. Ik heb opnieuw de dag-en nachtcrene van self besteld. 2e pot dagcreme al: gewoon de max voor mij.