THANKSGIVING

23.11.2017

Vandaag, 23 november, is het in Amerika, Thanksgiving. Een warm, familiefeest waarbij de kalkoen op tafel komt en het eigenlijk de bedoeling is om, naast uw buikje vol te eten, ook even stil te staan bij waar je dankbaar voor bent. Iets wat we, met z’n allen, in onze continue draaiende, prestatiegerichte maatschappij misschien soms te weinig doen.

🍀 Het was voor mij, op zijn minst, een heel bewogen jaar. De ziekte van papa, het stopzetten van de behandeling, zijn dood. Niet eenvoudig om te verwerken. Toch heb ik ook enkele dingen om dankbaar voor te zijn tijdens deze moeilijke gebeurtenissen. Ik ben dankbaar omdat na het stopzetten van de behandeling papa nog drie mooie weken gehad heeft, waarbij hij het ziekenhuis achter zich kon laten, nog met zijn geliefde motor kon rijden, een beetje kon gaan fietsen met mama en even weer een vrij normaal leven had. Ik ben dankbaar dat hem dat gegund geweest is. En ik ben énorm dankbaar dat ik erbij was toen papa stierf. We hebben hem kunnen omringen met heel veel liefde bij zijn laatste momenten en dat heeft hij ongetwijfeld gevoeld. Daar ben ik zeker van.

🍀 Ik ben dankbaar voor mijn nieuwe job, vlakbij huis, die voor een tweede keer dit jaar op mijn pad komt. Als dingen twee keer op je pad komen, mag je ze niet laten gaan. Ik heb nog geen spijt gehad, zeker niet als ik de record-files deze week zag. Ik ben dankbaar omdat ik dit kan combineren met het freelancen, waarbij ik met mooie merken en bedrijven kan samenwerken en zo mijn passie kan uitbreiden.

🍀 Ik probeer ook dankbaar te zijn, elke dag, voor kleine dingen in het leven. De dingen die we vaak als vanzelfsprekend ervaren: een lekker warm bed als het buiten waait en regent, een warm en gezellig huis om in thuis te komen na een drukke dag, lekker eten op tafel, een lang warm bad. En binnenkort zal ik ook erg dankbaar zijn als ik onze open haard aansteek, het geeft ons huis extra warmte en dat is ook dankzij papa.

Dankbaarheid gaat ook over tevreden zijn met wat je hebt, want we streven altijd om méér en méér te hebben. Méér succes, méér geld, méér spullen. We streven naar perfectie. Dankbaarheid focust zich net op wat je NU hebt. En in plaats van dat constant streven naar perfectie en de grote portie fake it ‘till you make it,  moeten we misschien met z’n allen wat meer streven naar contentement. Tevredenheid dus. En geluk in je leven, hangt ook een beetje vast aan hoe je in het leven staat, als je nooit tevreden of dankbaar bent met wat je hebt, loop je eigenlijk je hele leven lang het geluk achterna. Zonde, toch? Dus sta vandaag – en misschien ook wel eens elke dag – stil bij waar je dankbaar voor bent en vergeet vooral de kleine dingen in het leven niet. ❤️

Previous Post Next Post
 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Heel mooi geschreven, Kim en ook wel zo’n beetje de essentie van Thanksgiving. <3

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dankjewel Kelly!

 • Sandrine Christiaens

  De essentie van t leven kim. Hoe meer je meemaakt in t leven, hoe dankbaarder je wordt voor al hetgeen je hebt. Wat telt is niet de zoveelste lipstick of handtas of kledingstuk maar de geliefden rondom jou. Dat is mijn mening e. Dit betekent nu niet dat ik niet kan genieten van een wat luxe maar tegelijk ben ik zo dankbaar, zoals jij, voor de kleine dingen (dak boven t hoofd, gezellig interieur, lekker eten elke dag, gezonde kids en partner, etc). Bij mij is dat besef er nog meer gekomen door t verlies van vrienden en ouders en door t ouder worden. Hoe ouder ik word, hoe dankbaarder is ben. Heel mooi artikel kim. T raakt mij.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Absoluut, als je iets meemaakt, besef je dat een handtas niet voor je geluk kan zorgen: familie, vrienden, gezondheid, … DAT WEL ! En natuurlijk kan ik ook heel erg genieten van luxe. Maar ik kies de laatste tijd ook steeds meer voor luxe in de vorm van herinneringen maken: een mooie reis, ons wat meer verwennen op reis, … dan écht de materiële luxe.

 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Mooi artikeltje, en inderdaad! Ik probeer ook echt meer te genieten en dankbaar te zijn voor de kleine, alledaagse, gewone dingen in het leven, die we zo vanzelfsprekend vinden! En ook in alle negatieve dingen die je pad kruisen, toch ook iets positiefs te zien!