IMG_0166

DIT WAS 2017

31.12.2017

Als ik mijn jaar 2017 in drie woorden zou moeten omschrijven, komt het neer op: verdriet, healing en mezelf. Ik vind dat ik in 2017 een enorme shift gemaakt heb naar focus op mezelf en minder ja zeggen op shit waar ik eigenlijk nee op wil zeggen. Ik heb mezelf voorzichtig eerst durven plaatsen. Ook na de dood van papa, toen ik een aanzienlijke break moest nemen, want ik had me te lang sterk gehouden. Ik kan echt oprecht zeggen dat ik even bang had van een depressie, maar het was verdriet. Verdriet dat me heel erg diep geraakt heeft, mijn hart gebroken voor altijd. Ik ben blij dat ik mezelf de tijd gegund heb om dit te verwerken. Al zit het verdriet nog steeds enorm diep – maar dat zal altijd zo zijn.

DANKBAAR

Ik ben dankbaar dat we papa konden omringen met heel veel liefde in zijn laatste momenten. Ik was daar wel wat bang van, vooraf, het dood-gaan. Maar nu achteraf gezien, ben ik enorm dankbaar dat ik erbij was, dat hij wist dat we er allemaal waren. Ik ben dankbaar voor die break, die rust die ik rond mezelf gecreëerd heb. Ik ben dankbaar voor een nieuwe start met mijn nieuwe job. En ik ben dankbaar voor dat handvol mensen heel dicht rondom me, waarmee verdriet én geluk gedeeld kan worden.

 

ONTDEKKINGEN

Ik ontdekte een nieuwe passie, bloemen, en die passie ga ik in 2018 verder uitwerken. Iets wat eigenlijk al op mijn planning stond in 2017,  maar waar ik simpelweg geen tijd voor vond. Ik ontdekte een nieuw plekje in Frankrijk, een b&b bij fantastisch lieve mensen, een home-away-from-home waar ik mezelf goed voel, waar ik de rust vond die ik nodig had. Maar we bleven dit jaar ook vaak dichtbij huis in heel mooie huisjes omringd door de natuur. Zo gingen we nog eens naar het strandhuisje in Nederland, maar ontdekten we ook de huisjes omringd door water in Reeuwijk waar we enkele keren de rust gingen opzoeken.

 

DICHT BIJ MEZELF

Het was een raar jaar. Eentje met veel stress, spanning tijdens de ziekte van papa, met heel veel verdriet na zijn dood, met lichtpuntjes zoals een nieuwe job, mooie vakanties en lieve mensen om me heen. En gewoon YES YES YES dat ik zo dicht bij mezelf probeer te blijven. Op naar 2018!

 

 

Previous Post Next Post
  • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

    Heel mooi geschreven!! dikke knuffel <3