30 DAGEN ZONDER KLAGEN

13.1.2018

Na Tournée Minerale, nu Tournée Zonder Gal. Een voorstel van twee positieve dames die de wereld minder zuur willen maken tussen maandag 15 januari a.k.a. Blue Monday – de depressiefste dag van het jaar! – en Valentijn. “We willen mensen inspireren en aanzetten om positiever in het leven te staan.” En de beloning na dertig dagen niet klagen? “A negative mind will never give you a positive life.” Ok, waarheid. En dus ben ik er eens bij gaan stilstaan.

Zou ik dit kunnen?

Want ik ben niet persé negatief ingesteld, ben best wel veel goed gezind maar klagen? Ik geef het toe: ik doe het zéker wel. En geef jij het ook maar toe, wie klaagt er eens niet? Als je er op gaat letten, mensen klagen inderdaad heel erg veel. Over de file, over hun kinderen, over hun schoonouders, over het weer (clichéetje!), over teveel werk, over te weinig slaap, over te dure vakanties, over te hoge rekeningen, over collega’s, … Ga zo maar door.

Ik klaag over…

En dus ging ik eens een dagje opschrijven over wat ik allemaal klaag. Hier gaan we…

 • Een afspraak met de open-haard-man die bijna niet kon doorgaan omdat hij bijna te laat was.
 • Mijn volgende afspraak die écht te laat was…
 • De beenhouwer die onverwacht gesloten was. (mijn middageten!)
 • Mijn puree die zuur smaakte.

Maar tot mijn zeer grote verbazing heb ik verder niet echt geklaagd die dag. Ik dacht echt dat ik méér zou klagen. HOE GOED IS DAT!! Ok, ik grommel soms wel eens op een slechte chauffeur op de baan bijvoorbeeld, maar is dat écht klagen? Telt dit ook mee?

Bon, ik ga dus zeker niet beweren dat ik een positief vogeltje ben dat door het leven fladdert, verre van. Maar ik ben ook geen klager. Ik ben wel kritisch. Iets helemaal anders, toch? *wink

DOE JE MEE?

Een maand niet klagen, ik weet niet of ik dat echt zo halsstarrig ga volhouden, soms moet een emotie er gewoon UIT. Maar (!!) ik ga wél bewuster omgaan met mijn mindset! Het leven is niet eenvoudig, maar klagen maakt het er niet echt makkelijker op. Dus een positieve mindset om die laatste donkere wintermaand tegemoet te gaan, YES, ik doe mee! En jij?

0e16d1427de6e7d565eef76e1f375586

Previous Post Next Post
 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Ik probeer er wel bewuster mee om te gaan, maar betrap mezelf toch vaak op klagen. Vandaag ook alweer (kijkt naar de regen buiten).
  Volhouden dus en positive thinking!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja, ik hou niet echt vast aan dat niet klagen. Geloof me: ik zat in een overvolle wachtzaal bij de dokter vanochtend en mensen waren aan het hoesten ZONDER hun hand voor hun mond te houden. DAN KLAAG IK via sms bij Tim! Haha! Maar ik ga echt proberen om er bewuster mee om te gaan! We klagen veel, dat is écht waar en vaak om banale dingen en eigenlijk achteraf gezien is dat echt zonde. Weeral een minuut verspild waarin je wél een happy mindset zou kunnen hebben!

 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Hoewel ik ook wel positief ben ingesteld, kan ik ook wel eens klagen en zagen over kleine dingen! Misschien toch eens meer op letten dan 😉