HOME

TO-DO PROJECTJES IN ONS HUIS

20.2.2018

 

Eens je in je eigen huis woont, lijkt het wel alsof de projectjes nooit echt stoppen. Zo hebben we onlangs tijdens een weekend nog snel een gordijnkast een nieuw laagje witte verf gegeven, want heel gauw komen de nieuwe lamellen in de woonkamer! En dat oogt allemaal toch wat mooier als de gordijnkast ook netjes terug wit is, want na bijna vijf jaar in dit huis (YES! Al vijf jaar lening afbetaald!) is al dat wit niet meer écht spierwit te noemen.

Toen wij ons huis kochten, hadden we ook niet meteen het nodige budget om alles te veranderen zoals wij het wilden. Lijkt me logisch als jong koppel die een grote investering doet om een huis te kopen. Daarom hebben wij vooral het hoognodige gedaan en was het huis ook best wel goed in orde. We hebben ervoor gekozen om de kamers te renoveren en een volledig nieuwe badkamer te steken en hier en daar te verven. Maar ondertussen wonen we er in 2018 vijf jaar en willen we stapsgewijs onze projectjes afvinken.

WAT STAAT ER NOG ALLEMAAL OP ONZE TO-DO-LIJST?

• Ik was best wel tevreden met onze inrichting en meubels in ons allereerste appartementje samen, dus we namen veel (bijna alles) mee naar het huis. Ondertussen hebben we ook hier al wat nieuwe meubels gekocht, maar waar we nog niks aan gedaan hebben, is onze verlichting. En de laatste tijd kriebelt het toch om daar wat verandering in te brengen. I mean, op sommige plaatsen hangt gewoon nog een peertje. YES SHAME ON YOU. Dus dan scroll ik wat rond op leuke verlichtingswebshops zoals Lampen24. Ik zoek vooral hanglampen, want onze sfeerverlichting in de woonkamer en slaapkamer is bijvoorbeeld wel al on point. In de gang wil ik eigenlijk heel graag zo’n grote hanglamp met verschillende lichtbronnen en liefst een metallic touch met koper of goud, want ik zie dat wel matchen met de marmeren trap. Ook in onze slaapkamer wil ik een grote hanglamp, liefst iets in rotan, want ik wil daar een mooie mix met enkele natuurlijke materialen.

• Verven: ik wil heel graag onze gang een opfrisbeurt geven, alle binnendeuren afschuren en wit verven. Maar goh, eens je er dan aan bezig bent, valt dat schilderen wel mee  – maar heb jij ook zo’n hekel aan dat voorbereidend werk? Afplakken en afschuren? Je raakt daar zoveel tijd mee kwijt, terwijl ik het liefst gewoon zou beginnen schilderen!
En er zijn nog ruimtes die ik wel eens onder handen wil nemen: onze gang in combinatie met alle binnendeuren dan. Maar ook onze badkamer is nu volledig wit met marmeren tegels tegen de muur, maar om het wat meer kleur te geven, denk ik erover om de badkamer een donkerblauwe tint te geven en dan in combinatie met die marmeren tegels lijkt me dat wel wat! Zo’n rijkelijke kleur op de muur geeft je ruimte toch wat meer diepte en het oogt zo chique hé dat donkerblauw!

• Ook buiten en rondom het huis hebben we nog enkele projectjes. Onze tuin moet dit voorjaar ook een make-over krijgen. De eerste plannen zitten in ons hoofd. Maar nu moeten we nog eens rondkijken naar een goede tuinman die onze plannen budgetvriendelijk wil omzetten in realiteit! Als er iemand een goede, budget-eerlijke tuinman weet in omgeving Leuven, Tienen of Diest: SHOUT!

• En tot slot nog de hele grote kosten: nieuwe ramen en een nieuwe keuken. We hebben ons huis de laatste maanden al heel wat aangepast op vlak van energiebesparing: zolder geïsoleerd, spouwmuren laten vullen. Maar nu moeten we ook nog eens die ramen vervangen. Een kostelijk plaatje. Soms vraag ik me toch af hoe iedereen dat zo doet: bouwen, verbouwen zonder steenrijk te zijn. Of zijn jullie allemaal stinkend rijk? *wink

HEB JIJ OOK NOG ZO PROJECTJES LOPEN IN HUIS?

 

Previous Post Next Post
 • Sylvia

  Wij wonen hier dit jaar 9 jaar en zijn ook nog volop bezig, de grote werken badkamer, keuken, .. zijn achter de rug (trouwens uw spouwmuren isoleren heeft meer rendement dan nieuwe ramen ;-)) onze extra slaapkamer, de berging en de hal en gang moeten nog afgewerkt worden en dan zijn we “rond”

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   En dan kan je wellicht weer ergens anders beginnen haha! 😉

   • Sylvia

    Ja eigenlijk wil ik de living al opnieuw schilderen 🙈

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Ik zit midden in de verbouwing. Meteen alles gedaan ineens vooraleer ik er ga inwonen. Ik heb nog even te gaan. Maar als alles meezit, kunnen we in de zomer er in trekken.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Oh ik duim mee! De zomer zal er snel zijn!!