JO MALONE ENGLISH FIELDS

25.3.2018

Parfums, die moeten voor mij niet bloemig of fruitig zijn, maar clean. Een van mijn favoriete parfumhuizen – maar ook merken tout court is Jo Malone. Grote liefde voor hun fantastische kaarsen die je huis vullen met een lekker geurtje. Maar ook de Jo Malone parfums zijn voor mij vaak toppers. Enkele favorieten? Wood Sage & Sea Salt, English Oak & Hazelnut en wanneer ik verlang naar iets warmers Mimosa & Cardamom. Die laatste brand ik ook heel graag als kaars trouwens.

JO MALONE, ENGLISH FIELDS

Begin maart lanceerde Jo Malone de limited edition collectie English Fields. Geïnspireerd door het platteland en eindeloze graanvelden waar hier en daar klaprozen kleur geven aan het landschap. Het resultaat zijn vijf parfums vormgegeven in prachtige flacons. Ik ging zelf snuffelen bij Parfuma en viel head over heels in LOVE met Oat & Cornflower en Honey & Crocus. Die laatste onverwacht, maar dat Oat & Cornflower naar huis zou meegaan, wist ik al voor het snuffelen. 

JML English Fields Campaign Image 2

Voor de bloemenliefhebbers heb je ook Poppy & Barley – een mooie balans van fleurige tonen in de mix met het innige, geruststellende gevoel van gerst. Primrose & Rye is een warm parfum met vleugjes van maïs, kokosnoot en mimosa combineert met het rokerige van roggegraan. Wie houdt van fruitiger, gaat Green Wheat & Meadowsweet dan weer verkiezen, vermoed ik.

MIJN KEUZE

Maar mijn keuze bij Parfuma viel dus op Oat & Cornflower. Haver en korenbloem, maar bijgestaan door wat hazelnoot, aardse vettiger en warme noten. Een clean parfum met karakter. Honey & Crocus is een verrassing in mijn parfumgarderobe. Een warm, uitnodigend gevoel door de honing die bijgestaan wordt door een onmisbare lentebloem, de krokus. Dit is voor mij zo’n heerlijk zondagsparfum. Warm, cocoon-achtig en geruststellend.

Jo Malone geeft zelf aan om Oat & Cornflower ook eens te mixen met English Oak & Hazelnut, een van mijn favorieten toevallig. En Honey & Crocus zou dan weer prachtig matchen met Mimosa & Cardamom. Natuuuuuuurlijk ga ik dit ook eens uitproberen!!

Jo Malone English Fields is een limited edition collectie. Mijn tip? Snel snel naar Parfuma en ga snuffelen. En niet twijfelen, want voor je het weet, zijn ze uitverkocht!

 

Previous Post Next Post