PLUKGELUK IS GELANCEERD, MIJN PASSIEPROJECT!

6.5.2018

Jullie weten allemaal dat ik zot ben van bloemen! Ik fleur mijn huis al jaren op met verse bloemen. Het hoeft niet altijd een groot boeket te zijn, ik neem even graag een pakketje hyacinten, tulpen, … mee uit de supermarkt of ik ga leuke bloemen knippen in de natuur. Ik vind het heerlijk om mee bezig te zijn en nadien kan ik genieten van mooie bloemen in huis. Daar wilde ik toch wat meer mee gaan doen!

PASSIEPROJECT!

Toen mijn papa overleed in juli overviel me ook een gevoel van: méér je passie volgen, méér doen wat je écht leuk vindt en gelukkig maakt. Niet alleen omdat ik geconfronteerd werd met de eindigheid van het leven, want daar was ik helaas al meermaals mee geconfronteerd geweest, maar omdat het ook iets is dat papa deed. Hij had zijn passie en daar leefde hij voor. Door weer en wind  en zelfs dan wéét ik dat hij genoot. Een heel mooi voorbeeld om te volgen. En dus groeide het idee om met mijn passie voor bloemen méér te doen dan mijn eigen huis elke week volzetten. Ik zou mijn passie kunnen delen… en dus was ik er al snel uit wat ik ging doen.

PLUKGELUK GRAAG!! MAAR MIJN HOOFD ZAT VOL…

Ik wilde doodgraag een service lanceren waarbij ik boeketjes op bestelling zou maken. En zo werd Plukgeluk geboren. Een portie bloemen is bij mij ook werkelijk een portie plukgeluk, daarom stond de naam snel vast. Ik ging op zoek naar goede leveranciers van mijn bloemen, naar een plukweide waar ik ook bloemen kan halen in de zomer, naar mogelijke lever-opties, … Maar ik stootte heel erg vaak tegen mijn eigen limieten.

Hoe graag ik dit project ook écht snel wilde lanceren en aan de slag gaan. Ik kon het niet.

Ik kreeg het niet voor elkaar. Een website maken? Iets wat ik in die meer dan tien jaar bloggen al meermaals deed: het lukte niet, ik blokkeerde.

Mijn hoofd zat vol. Met verdriet, maar ook met de constante druk dat het leven maar doordraait en dat er geen plaats meer is voor verdriet. Werken, boodschappen doen, een huishouden, terug werken, als freelancer werken, creatieve ideetjes spuien, vroeg gaan slapen en vroeg opstaan en vaak geen tijd hebben voor mezelf. Ik ga hier binnenkort een uitgebreidere blog over schrijven, maar mijn idee om met Plukgeluk aan de slag te gaan dateert echt al van augustus en ondertussen zijn we mei en NU pas heb ik het voor elkaar gekregen om alles in orde te krijgen. Mits ook toe te geven aan mijn beperkingen en zo ook een eenvoudige formule aan te bieden nu: geen uitgebreide webshop – maar werken met bestellingen per mail. In het begin moeilijk om te aanvaarden als perfectionist, maar jawel … dit is hoe ik het nu wil, want op deze manier kan ik nu éindelijk beginnen met boeketjes maken!

POLAROIDS-PLUKGELUK

PLUKGELUK IS GELANCEERD!

En zo lanceerde ik afgelopen week éindelijk Plukgeluk ! Ik maak dus boeketjes op bestelling! Gewoon voor jezelf om je huis op te vrolijken, maar ook als mooi gebaar voor iemand anders.

Ik heb gekozen voor een Less is More boeketje – daar betaal je 20 euro voor – wat zéér lief is voor de portemonnee ! En dan heb ik ook een superdeluxe boeket van 30 euro en daarmee krijg je een mooi vol boeket. Ik werk niet met goedkoop groen opvulsel om mijn boeketten er HUGE te laten uitzien: ik kies voor mooi groen, denk maar aan eucalyptus of prachtige grassen. Groen dat een meerwaarde geeft aan je boeket!

Je kan bij mij ook boeketjes bestellen voor speciale gelegenheden. En ik doe ook events, stylings, shoots, bruidsboeketten, … Momenteel focus ik me vooral op mijn eigen regio: rondom Leuven, Aarschot, Tienen, Diest. Maar ik krijg al zoveel vragen om uit te breiden naar andere provincies dat ik komende week de mogelijkheden ga bekijken qua levering zonder dat het een rib uit jullie lijf kost!

Ik ging gisteren mijn eerste boeketjes leveren en oh wat het is leuk om aan te bellen bij iemand en iemand blij te maken met een portie plukgeluk! Ik vind het heel speciaal en leuk om mijn passie met jullie te delen!

Meer informatie over wat er allemaal mogelijk is of om gewoon een boeketje te bestellen, kan naar info @ plukgeluk.com ! Je kan Plukgeluk ook volgen via de website www.plukgeluk.com of via Facebook of Instagram! Ik deel daar ook leuke tips over bloemen, om je bloemen zo lang mogelijk vers te houden, stylingtips, bloemenpraatjes, … en ik lanceer op mijn social media natuurlijk ook acties! Dus zeker volgen!

En iedereen die al berichtjes gestuurd heeft of me volgt op instagram of Facebook: bedankt, want jullie onthalen mijn project zo goed dat ik echt op wolkjes loop! 🌸❤️

Previous Post Next Post
 • Liesbeth

  Zo leuk! Mocht je richting Antwerpen komen, dan laat je het maar horen :-)!
  Ik vind trouwens de termijn augustus-mei helemaal niet zo lang hoor. En trouwens: je hebt het toch maar mooi gedaan!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Wel, omdat er al zoveel aanvragen van buiten de regio zijn, ga ik deze week de mogelijkheden eens onderzoeken voor een betrouwbare, kwalitatieve partner die betaalbaar is! 😀 Dus keep you posted!!

 • Sandrine Christiaens

  Je legt de lat veel te hoog Kim. Je doet t toch allemaal maar. Je site is heel mooi en je boeketten zien er prachtig uit. Volg jij maar je passie maar vergeet niet dit te doen op jouw tempo.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja, maar het mag ook gerust geweten zijn dat het niet altijd van een leien dakje loopt. Ondernemen lijkt vaak makkelijk, maar dat is niet altijd zo!

 • Silke V.

  Veel geluk!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dankjewel Silke!

 • Mieke

  Ook via deze weg een dikke proficiat!
  De naam vind ik fantastisch! Ik kijk uit naar je uitbreiding naar Limburg 😉

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Hihi! Ik hoop dat dat snel mag gebeuren. Ook al is het voor mij eerder gewoon een hobby die ik met mensen wil delen, het enthousiasme dat ik overal mag krijgen, is echt leuk !!!