IGK HAIRCARE, DE HYPE WAARD?

14.5.2018

When in London… dan ga ik shoppen UITERAARD. Ik passeer eigenlijk altijd langs mijn vaste adresjes in Londen: Liberty, Selfridges, Space NK, Regent Street en meestal ook even langs Covent Garden. En deze keer BOVENAAN op mijn to-do lijstje: Space NK (leuk beautywinkeltje) waar het haircare merk IGK verkrijgbaar is! Ik had enkele producten die ik écht écht wilde meenemen naar België. Ondertussen heb ik ze rijkelijk uitgeprobeerd. Klaar voor een review? En helaas een waarschuwing voor een miskoop…

IGK 1995 – 2 in 1 shampoo & texturizer

Zullen we positief starten? Deze shampoo is echt vanaf dag 1 ONMISBAAR in mijn badkamer. Ik heb nog nooit met open mond zitten staren naar een shampoo die er 1. goed uitziet maar 2. nog veel belangrijker: écht textuur én volume én grittyness in mijn haar krijgt!

Ik heb fijn haar en volume en een “pak” aan mijn haar krijgen, daar komt dagelijks veel volumepoeder én texturizing spray bij te kijken. Ja echt elke dag. De Batiste droogshampoo XXL volume is ook een topper trouwens!

Deze 1995 shampoo is een shampoo en texturizer in 1.

“jaja, weer veel blablabla… dacht ik. Tot ik deze shampoo uitprobeerde…

Ik kocht hem in Space NK in Londen en dezelfde avond ging hij al mee de douche in. Echt: geweldig resultaat! Ik liet mijn haar met de lucht drogen en ik had: volume én grip. Mijn fijn haar voelde heel wat minder fijn aan. HEERLIJK. Om dit resultaat te bereiken gebruiken ze dus kleipoeder in hun shampoo (wat ook de kleur van de shampoo verklaart). Je haar krijgt hierdoor meer textuur en meer bounce. Deze shampoo is vanaf nu standaard aanwezig in mijn badkamer. LOVE IT. Hij kost 25 euro, maar… dat is wel een pak goedkoper dan de Christophe Robin shampoo die ik nu gebruikte.

Ohja en vooraleer ik jullie ga behoeden voor een miskoop – wil ik ook nog even zeggen dat IGK een vegan, cruelty free, gluten free, parabeen & sulfaatvrij merk is dat geen minerale oliën gebruikt.

DIRECT FLIGHT DROOGSHAMPOO

En nu dus helaas over naar de miskoop. Ik had het ook graag anders gezien. IGK heeft dus ook 3 droogshampoos in zijn aanbod met telkens een andere sterkte. Mijn hoofdhuid heeft de neiging om vrij snel vet te worden. Een droogshampoo is dus echt een must voor mij om dagelijkse wasbeurten uit te stellen en zo was ik mijn haar 3x per week. Ik was dus héél benieuwd naar de droogshampoos en eigenlijk stond de First Class droogshampoo op mijn lijstje.

First Class is de meest sterke droogshampoo van de drie. Hij bevat de hoogste concentratie van actieve houtskool om zo de overtollige olie uit je haar te absorberen. Maar hij is echt bijna overal uitverkocht.

En aangezien ik fijn haar heb, raadde de verkoopster me de tweede sterkste in het rijtje aan: Direct Flight. Deze wordt verkocht als een medium strength droogshampoo die je haar een volume en textuur boost geeft terwijl hij dus ook zijn droogshampoo duty vervult.

Mijn ervaring na meermaals gebruik? Het krijgt op een tweede dag na het wassen de olie niet weg, waar echt ELKE andere droogshampoo dit makkelijk voor elkaar krijgt. En ook dat WHOAH volume blijft uit. Je krijgt wel meer volume, maar eerder van het luchtige type. Wel een voordeel: je ziet echt 0,0 residu van de droogshampoo ! Maar helaas, voor 27 euro had ik wel wat meer verwacht! Correctie: VEEL MEER verwacht.

 

NEW YORK WISHLIST

Toch geef ik IGK nog een kans. Ik wil echt heel graag die First Class droogshampoo uitproberen en door shipping beperkingen wordt hij niet naar België verzonden. Dus moet ik mijn kans afwachten tot ik in november in New York ben! (Had ik dit al verteld? I’M GOING TO NEW YORK !! YAY!! ) En aangezien het een US merk is, zal het daar ook goedkoper zijn. Dus die staat NU alvast op mijn lijstje!

Tot die tijd blijf ik wel de 2-1 shampoo kopen, die verzenden ze gelukkig wel naar België!

HAD JIJ AL VAN IGK GEHOORD? AL PRODUCTEN GEPROBEERD?

 

 

Share:
Previous Post Next Post
 • Mieke

  Nog nooit gehoord van dit merk. Maar ik ben nu wel heel benieuwd naar die shampoo!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja, misschien nog een disclaimer: ik denk dat het eerder een shampoo is voor zo schouderlengte-haar. Ik kan me wel inbeelden dat je met lang haar misschien niet hetzelfde effect gaat hebben!

 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Ik kende het nog niet , maar nu wel benieuwd geworden naar de shampoo, ziet er ook leuk uit trouwens! En ook benieuwd naar de andere droogshampoo. Ik heb wel nood aan eentje waar je niets van witte waas ziet!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ik moet zeggen: die Direct Flight is écht zonder witte waas! Maar ik heb sterker nodig. Geen idee of die First Class witte waas geeft…

 • Anke Winckelmans

  Bestaat de kans dat je je lijstje voor NY met ons deelt? Ik ga namelijk ook en ben heel benieuwd naar jouw lijstje!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Tuurlijk – alleen ga ik pas in november? Dus dat lijstje zal er ook pas in november aankomen vrees ik. 😀

   Wat staat er bijvoorbeeld nu al op mijn shoplijstje? GLOSSIER !!
   En dan ook IGK droogshampoo.
   SK-II sheetmasks !!

   • Anke

    Bij mij staat Drunk Elephant hoog op mijn lijstje. Heb je hier al iets over gehoord?
    Ik wou The Littles bestellen om dan te kunnen testen en full sizes van favorieten te kopen als we in NY zijn.
    Maar ik vind nergens hoe ik dit kan bestellen zonder via amazon veel te veel te betalen.
    🙁

 • Sharon – Choose to Shine

  De producten van dit merk heb ik nog nooit gebruikt, ze staan wel hoog op de wishlist!