JEUGDNOSTALGIE

24.6.2018

Denk jij nog soms terug aan je jeugdjaren? En de boeken die je las? Om een of andere reden kreeg ik sinds kort heel veel zin om terug boeken te lezen uit mijn jeugdjaren. En dus haalde ik “De Katten van Kruisem” in huis van Marc De Bel! Wie heeft deze als kind ook gelezen? Wat een héérlijke boeken waren dat toch. En die hardcovers die zo zacht aanvoelde aan je vingertoppen, ook iets dat me is bijgebleven. Het is zo’n typische zondag en ik ben de voetbal eigenlijk een beetje beu gezien. Ik trek me dus vanmiddag terug in mijn bureau om mezelf daar lekker met mijn jeugdboek in de zetel te nestelen.

Een boek of boekenreeks waar ik ook al een hele tijd naar op zoek ben, is er eentje uit de allereerste jaartjes dat ik kon lezen. Niet om te herlezen bien sûr, dat zou wat te eenvoudig zijn, maar gewoon om het terug te weten. Ik denk dat het meerdere boeken in dezelfde reeks waren en ze gingen over een ponykamp. Maar ik kan maar niet op de naam komen en vind het ook nergens terug. Wie kan me helpen?

Wat waren jullie favoriete boeken uit jullie jeugdjaren?
En ben je ze misschien ook al eens terug gaan lezen?

Mijn absolute favoriete Marc de Bel boek was Nikki Nikkel, die ga ik ook eens uit de bibliotheek halen! En natuurlijk ook de boeken van Roahl Dahl: de heksen bijvoorbeeld! Oh héérlijk! ❤️

Previous Post Next Post
 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Oh jaj, ik heb dat ook nog vaak. Eéntje dat mij altijd bij blijft is: ‘Haar naam is Doro M.’ van Gerda Van Cleemput. Ik las vanalles en nog wat vroeger. Ik denk aan Tiny of de Babysittersclub. Je bent zeker niet de enige die haar jeugdboeken opnieuw leest, hoor.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja, heerlijk toch! Zo’n beetje nostalgie!

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Grote Marc de Bel-fan, nog steeds. Ik blijf m’n collectie aanvullen met z’n nieuwe boeken ook. Zo leuk om gewoon en paar uur te verdwijnen in die heerlijke fantasie. De boekjes over het ponykamp ken ik niet dus daar kan ik je helaas niet mee helpen.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Het verbaasde me erg dat je die “oude” boeken zo moeilijk nog kan vinden!!

   • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

    Ik kocht de mijne vaak bij De Slegte of op de Boekenbeurs! 🙂

 • Nadja

  Een boek van Marc De Bel heb ik nooit gelezen. Mijn voorkeur ging steeds uit naar Dirk Bracke: Het Uur Nul, Steen en Blauw is Bitter zijn boeken die een blijvende indruk gemaakt hebben.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Dat snap ik, die heb ik inderdaad ook gelezen!

 • Sylvia

  Herkenbaar, ik kreeg in de tweede kleuterklas van mijn juf een boekje over toeter de olifant en ben nog steeds dol op die verhaaltjes. En super leuk om ze nu zelf voor te lezen 🙂 ohhh en de boeken van Tinie ! Maar die vind mijn zoontje niet leuk hihi

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ohja Tinnieee!!! Die vond ik ook SUPER!

 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Zalig die nostalgie! Ik las heel graag Roald Dahl, en Mathilda is ook nog steeds één van mijn favoriete jeugdfilms!
  Ik las ook heel erg graag de Babysittersclub! De boeken over het ponykamp zeggen mij niet direct iets.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ah de babysittersclub, die ken ik wel, maar nooit gelezen!