DIT WAS JUNI

2.7.2018

2 juli 2018 – wat gaat de tijd snel. Juni is in een snelvaart voorbij gevlogen en hoewel ik stiekem al héél erg aan het aftellen ben naar vakantie, zal het er sneller aankomen dan nu gedacht. Ik wil nog eens stilstaan bij juni.

PROFESSIONEEL

Juni was de tweede maand van mijn passieproject Plukgeluk en ik kan bijna niet geloven hoe goed het gaat! Ik vind het echt ongelofelijk leuk om wekelijks met bloemen bezig te zijn. Vooral het kiezen vind ik het leukste uit het proces. Dan sta ik daar in een grote (ijskoude) hal boordevol bloemen en moet ik bedenken wat ik leuk vind, wat ik mooie en sterke bloemen vind, wat bij elkaar past of net lekker gaat mix-matchen.

Professioneel als freelance copywriter zette ik zelf een samenwerking stop. Ik vind, je moet kunnen evalueren. En als het niet meer klopt, dan denk ik dat het beter is dat wegen scheiden. Op een professionele manier natuurlijk. Ik denk er trouwens over om méér te schrijven over mijn leven als blogger en freelancer, om jullie ook daar meer bij te betrekken. Wat denk je?

En waar deuren sluiten, gaan er ook altijd weer deuren open. Geloof me. En zo sloot ik de ene deur, maar gingen er bij mij heel snel twee nieuwe deuren, nieuwe kansen en samenwerkingen open. Geweldig!

PERSOONLIJK

Ik schreef er al over. Het leven gaat met ups & downs. En dat is heel normaal denk ik. In juni werd er vaderdag gevierd. Zo’n dag die skip ik natuurlijk liever. Misschien moeten we volgend jaar maar even weg die dag, afleiding zoeken!

Verder ben ik nog steeds erg verbaasd over hoe snel de tijd gaat. Ik denk dat het werken voor Plukgeluk dit ook onbewust doet, want voor ik het weet is het weer tijd om naar de inkoper te gaan, bloemen in te kopen, boeketjes te maken, boeketjes te verdelen, weekend te hebben en dan weer aan de nieuwe week te beginnen!

Of ik iets geleerd heb deze maand? Ik denk dat ik elke maand, elke dag, wel gewoon leer om zoveel mogelijk en zo vaak mogelijk even terug te koppelen naar mezelf: hoe voel ik me, wat heb ik nodig, waar heb ik geen zin in en wat motiveert me wél. Steeds in dezelfde pas lopen, heeft geen zin imho. Je moet echt op tijd terugkoppelen naar jezelf en jezelf vragen durven stellen. Zo heb ik mid-juli ook even wat vakantie ingepland, rond de sterfdatum van papa. 1 jaar… ik kan het bijna niet geloven. Het zal – denk ik – een moeilijke dag worden en dan heb ik ook even gewoon tijd voor mezelf nodig, dus wat vakantie inplannen, was het beste dat ik kon doen.

GOALS VOOR JULI

8 juli – komende zondag – sta ik met Plukgeluk op de braderij in eigen dorp. Wat leuk! Ik kijk er stiekem wel naar uit en natuurlijk ga ik voor het mooiste en fleurigste kraam van allemaal! Ik hoop veel mensen te kunnen overtuigen van mijn liefde voor bloemen en hopelijk wat nieuwe klanten erbij te krijgen! En ik ben een huwelijk aan het voorbereiden waar ik met Plukgeluk misschien de bloemetjes mag verzorgen!

Verder willen we in juli onze tuin ook weer helemaal up-to-date krijgen voor de zomer! Daarover wil ik nog een héél leuke tip geven, maar die komt in een volgend artikel later deze week!

En stiekem hoop ik dat het snel enkele graden frisser word, want dat tropische weertje is FANTASTISCH als je aan een zwembad ligt onder schaduw van een palmboom, maar niet als je moet werken – laat staan als ik geen airco heb in mijn kantoor! Hou jij wél van dit tropische weer?

Zo, leuk om even bij te kletsen en nu op naar augustus!

Previous Post Next Post