BLOGGEND NADENKEN OVER CONTENT DELEN

31.7.2018

Ik wil eens met jullie praten over content-sharing. Ik ben ondertussen al meer dan 12 jaar blogger en ok, ik geef het toe, de laatste tijd staat het bloggen op een laag pitje. Die blogger-mojo ben ik een beetje kwijt. Of toch niet? Want het blijft wel heel erg kriebelen om content te delen. Om mijn hersenspinsels te delen. Om met jullie te delen wat MIJ enthousiast maakt. Alleen, wil ik dit nog wel altijd blijven doen op mijn blog?

Mijn blog begon ooit als een hobby. Iets om mijn creativiteit kwijt te geraken en mijn goesting voor het schrijven te bevredigen. Het werd een beetje een uit de hand gelopen hobby toen ik ging beautybloggen. Ik heb ONGELOFELIJKE ervaringen opgedaan tijdens die jaren als beautyblogger. Ik zag tig keer Parijs, Londen met meerdere persreizen, maar zelfs ook New York! Ik leerde heel veel mensen kennen waaronder ook enkele geweldige madammen die ik nu nog altijd mijn vriendinnen mag noemen.

Maar de goesting van het beautybloggen en de overdaad van de beautyblog-wereld én de richting waarin het wereldje mij wilde duwen, voelde gewoon niet meer goed aan en dus ging ik van beautyblog it-girl naar een persoonlijke blog Oui. Nog geen minuut spijt gehad hierover.

Mijn blog werd terug mijn hobby. Zonder verplichtingen. Ik kan gewoon schrijven wat ik wil, zonder een kast die uitpuilt van de beautyproducten die wanhopig gedeeld willen worden. Maar nu heb ik steeds meer het gevoel dat ik meer mijn content dagelijks wil delen op instagram.

SHOCK. Ja, ik, diegene die altijd riep dat instagram nooit het authentieke gevoel van een blog kon verdringen. Wel, ik heb er eens goed over nagedacht en ok, instagram is ook het medium van de zogenaamde perfectie: babes met licht gevulde filler-lippen en elke dag een andere designeroutfit. Maar hallo? Het kan ook gewoon een medium zijn waar kostbare content ook zijn plaats vindt. Ik volg zo enkele héél interessante mensen met héél interessante content dan één of andere Pinterest-quote onder je foto (hé, moet soms ook kunnen hoor!) en dan kan ik alleen maar juichen. En zo ga ik het dus ook eens proberen. Echte content onder mijn foto’s. Echt vertellen wat mij bezig houdt. En geen paniek, ik stop niet écht met bloggen, want ik ben er zeker van dat ik af en toe hier ook wel verder wil lössgehen over inhoud. Want inhoud is én blijft voor mij echt wel belangrijk. Maar wil je mij écht mee volgen door mijn leven? Dan kan ik ten zeerste mijn instagram of Facebook-pagina aanraden om te volgen!

 

Ohja en wat ik nog wil weten van jullie: lezen jullie nog veel blogs? Gaan jullie nog echt zitten voor content te lezen op een blog? Wat zoeken jullie juist in een blog? En hoe gaan jullie om met instagram? Is het voor jullie een medium waar je snel doorscrollt en gewoon plaatjes kijkt? 

Previous Post Next Post
 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Voor mij is instagram ook wel mijn grootste medium waar ik dagelijks opzit, dus ik begrijp je helemaal! Ik kijk dagelijks meerdere keren per dag op instagram naar wat de mensen die ik volg post, en zelf probeer ik dagelijks ook een inspirerende foto te posten. En inderdaad, blogs lees ik niet meer dagelijks. Soms vind ik het leuk als ik eens veel tijd heb, om mijn bloglovin te openen en ineens heel wat blogartikels bij te lezen, maar als dat 1x per maand gebeurd, dan ben ik al blij!
  Maar ik lees nog steeds graag blog, en ook al ben ik op mijn eigen blog ook niet meer zo actief dat ik wekelijks post, toch blijf ik het leuk vinden! Dus ik denk dat een gezonde mix zeker een leuke ‘oplossing’ is. xx

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Sommige dingen kan je niet vatten in 1 instagram-post. Dus dan vind ik het wel nog leuk om gewoon mijn blog te hebben, waar ik lekker op kan gaan schrijven. Daarom wil ik ook niet ‘stoppen’ met bloggen, maar het is gewoon niet meer prioritair en eerder een mooie aanvulling.

   Ik scroll ook zo graag door instagram en vind het ook erg verfrissend als er dan ook échte content op terug te vinden is in de vorm van tekst. Daar geniet ik zelf van, dus dat wil ik ook zelf.

 • http://perfectimperfect.wordpress.com Katrien Wittemans

  Ik lees redelijk wat blogs via bloglovin. Daar zitten heel wat boekenblogs met reviews tussen maar ook een paar persoonlijke blogs. En als ik weinig tijd heb, krijgen die persoonlijke blogs voorrang. Op Instagram draait het voor mij vooral om de foto’s. Maar als ik aan de foto kan zien dat er een verhaal aan vasthangen, doe ik wel de moeite om het verhaal te lezen.