HERFST ESSENTIALS

4.10.2018

Wanneer ik dit schrijf, valt de regen met bakken uit de lucht, heeft het KMI een waarschuwing uitgestuurd voor een echte herfststorm en hebben we na een lange, zwoele zomer zonet onze houtkachel weer aangestoken. De herst is in het land én I LIKE IT. Tijd dus om op verschillende vlakken weer mijn herfst essentials boven te halen.

GARDEROBE

Herfst, dé geschikte moment om je garderobe gaan uitzoeken. Echte zomeroutfits kunnen nu weer even opgeborgen worden en het is tijd voor layering, texturen en sjaaaaaals! Oh mijn favoriet: SJAALS. Al geef ik toe, mijn maxijurken laat ik wél hangen. Want gooi er een blazer of cosy knitwear over en je kan zeker heel wat van je zomeroutfits nog doordragen in de herfst. Inclusief lekker dikke sjaal.

Natuurlijk moeten we ook onze jassen weer bovenhalen. Onmisbaar in mijn kast voor mij in de herfst is een leuk bikerjacket, enkele blazers, een trenchcoat en al helemaal een must-have, een parka voor dagen als deze, wanneer een herfststorm ons land overwaait. Esprit heeft enkele  heel fijne parka’s. Ik hou van een oversized fit zodat je er nog een trui onder kan dragen. Of zelfs een bikerjacket, want ziet er écht heel erg leuk uit samen! Mijn favoriete kleuren voor een parka? Kakigroen of donkerblauw. Beide voor mij écht basiskleuren en past bij alles vind ik. Esprit is trouwens een merk dat echt al meegaat sinds mijn kindertijd! Ik weet nog hoe ik er vroeger met mama ging shoppen. Tegenwoordig shop ik vooral online en dan doe ik ook altijd een virtueel rondje hier.  Sinds kort schenken ze trouwens nog meer aandacht aan de duurzaamheid van hun e-shop op elk vlak. Zo worden 90% van hun Europese e-shop verzendingen carbon-neutral of verzenden ze via lage-uitstoot-programma’s. Ze proberen ook zoveel mogelijk in enveloppen te verzenden en gebruik te maken van gerecycleerd karton of papier! Thumbs up Esprit!

INTERIEUR

Je kan het allicht al raden. Een absolute must-have om je interieur, je huis, je leuke studentenkamer helemaal herfstproof te maken, zijn kaarsen! Ik ben een GROTE kaars-aanhanger en ja, ik heb een voorraad om u tegen te zeggen. Ik heb ook heel erg veel geurkaarsen. Mijn favorieten zijn Diptyque en Jo Malone. Ok, ze zijn prijzig, maar ze hoeven echt niet zolang branden om je huis te vullen met heerlijke geuren. Ik vind het leuk om mijn geurkaarsen af te stemmen op mijn mood én op de kamer waarin ze branden. Een badkamer verlangt iets anders dan een inkomhal of een woonkamer. Maar, zal ik anders daar eens een apart artikel over schrijven?

Iets wat ik meteen boven gehaald heb nu de zomer echt adieu gezegd heeft, zijn mijn plaids. Mijn dekentjes zijn echt een essential tout court tijdens de herfst en de winter. En ja, het moet echt al serieus lente zijn vooraleer ik ze weer even opberg. Ik ben echt een deken – zetel – cosy afternoon – mens!

En op beautyvlak? Dat vertel ik jullie binnenkort in een apart artikel!

Previous Post Next Post
  • http://www.soitsrose.nl So it’s Rose

    Kaarsen zorgen inderdaad echt voor dat herfst sfeertje, heerlijk! Vooral die kaarsen die zo met een soort houten lontje, die ‘knapperen’ of zo.

  • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

    Hoewel ik liever de zomer heb, het fijnste aan de herfst vind ik toch ook wel sjaals en kaarsen!!
    En het shoppen voor nieuwe items natuurlijk 😉