B.A.E van HEMA

26.2.2019

Plots zag ik het opduiken tussen mijn Instagramfeed: een of ander hip event in Nederland. Helemaal in de Instagram-stijl: snoepjes, texturen, roze, hipsters, … Ik geef toe, het wekte mijn nieuwsgierigheid en na wat doorklikken ontdekte ik dat het over B.A.E. ging. Een nieuwe beautybranding onder HEMA. Ik kwam terecht op hun instagram en hé… dat ziet er wel … eerlijk is eerlijk… een beetje bekend uit: de Glossier-vibes swingen de pan uit. Niet alleen qua look & feel op de instagram, maar ook de verpakking van tig B.A.E. productjes. 

Maar toch… nog steeds geïnteresseerd though… en dus repte ik me ASAP naar de dichtstbijzijnde Hema en liet ik me verleiden tot: een wenkbrauwpoeder (zou het een échte Glossier Boy Brow dupe zijn?!) + een Mermaid Gloss (dé instant oplossing voor healthy glowing skin?) + een lipgloss in Watermelon + een wimperserum + een hydraterend lipmasker. 

Oh, je m’excuse, misschien moet ik eerst nog eens even B.A.E wat meer duiden. HEMA introduceert dus het nieuwe beautylabel B.A.E. before anything else. Een label bestaande uit 138 “innovatieve producten, voor ieder moment van de dag. B.A.E. is betaalbaar, on trend en 100% vegan! “

Mijn mening? Ik wil er niet persé een heel uitgebreid artikel van maken, dus bij deze een snelle eerste indruk. 

Het wenkbrauwpoeder: ABSOLUUT geen dupe voor Glossier Boy Brow. Maar niet slecht. Zolang je niet gaat vergelijken.

De Mermaid Gloss: laat ‘m liggen. Je kan evengoed vaseline op je gezicht smeren. Zo vettig, mijn huid voelde enorm vies aan nadien. Ik ben thuisgekomen en heb meteen mijn huid diep gereinigd. Mijn tip? Bespaar u bij deze de vijf euro.

Lipgloss in Watermelon: Heel erg gepigmenteerd! Heel mooie kleur! Niet superhydraterend. Maar voor het pigment zou ik het wel kopen.

Wimperserum: Kan ik nog niet zoveel over zeggen. Vrij plakkerig. Als er indrukwekkende resultaten geregistreerd worden binnenkort, laat ik het jullie zeker weten!

Hydraterend lipmasker: bespaar u – again – de kost. Het valt constant van mijn lippen af en ik heb geen gevoed gevoel achteraf. 

Conclusie? B.A.E. hoopt misschien de nieuwe Glossier te zijn, maar kan voorlopig niet tippen aan Glossier! Ik ben ook benieuwd of Glossier deze wannabe-look-a-like zomaar gaat toelaten juridisch gezien.

Share:
Previous Post Next Post
  • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

    Nu ben ik nog meer benieuwd naar Glossier!!