LET’S TALK // TROUWEN

30.10.2015

Ok dames, let’s talk! Ik wil het vandaag eens hebben over trouwen. Hoe staan jullie er tegenover? Willen jullie al heel je leven trouwen? Ben je al getrouwd? Was het de mooiste dag van je leven? Of wil je net helemaal niet trouwen? 

Op een gegeven moment kwam ik op een punt in mijn leven dat ik bestookt werd met de vraag wanneer ik nu eindelijk zou gaan trouwen. Want: The Boyfriend en ik zijn nu inmiddels al meer dan 12.5 jaar samen en dan lijkt dat toch het logische gevolg.

Wel, ik heb er al vaak over nagedacht. Ik wil niet persé trouwen. En als ik zou trouwen, dan graag heel klein en intiem. En als ik helemaal met niks rekening moet houden: dan graag in het buitenland. In een mooie villa in het Zuiden van Frankrijk dat je dan deelt met meest nabije familie en vrienden. Ook de trouw zelf moet niet teveel poespas zijn voor mij: gewoon gezellig samen zijn, lekker eten en een feest buiten!

Of wat me ook wel wat lijkt: eeuwig verloofd! ♥

VERTEL ME!
Hoe zag jouw trouw eruit?
Hou je ook Pinterest-borden vol inspiratie bij?
Of wil je helemaal niet trouwen?

foto: janneke storm

Previous Post Next Post
 • Sarah Speeckaert

  Goh, ik wilde vooral graag eens gevraagd worden. Dat is na 9 jaar samen nu ook gebeurd (in New York, de jongen heeft punten gescoord). Al het gedoe hoeft voor mij niet. Het zou weleens een lange verloving kunnen worden 🙂 tenzij ik de vraag “voor wanneer is het nu?” echt kotsbeu wordt…

  • http://www.it-girl.be/ ITGIRLKYM

   Niks mis met lange verloving! 😉 Toen wij tien jaar samen waren, zijn we voor de eerste keer naar NY geweest en ik had toen wel vooraf gezegd: liefje, mij NIET (!!) ten huwelijk vragen. Want ik vond an zich de reis al speciaal genoeg. 🙂 Hij moest maar een nog betere situatie zoeken om mij te vragen! 😉 Ik wil ook gevraagd worden! 😉 Maar het trouwen zelf hoeft niet. :p

 • Marjolijn

  Wij zijn na 12 jaar samen ‘in zonde’ te leven toch getrouwd 3 jaar geleden. Voor mij hoefde dat niet per sé maar om een wettelijk kader te hebben voor de kinders en erfenisrechten enzo was het wel het makkelijkste om gewoon te trouwen(zooo romantisch, kweethet!).

  Ik vind het moeilijk om te zeggen dat het de mooiste dag van mijn leven was, maar het was wel een unieke dag, en de hele periode er rond (verloving, witte broodsweken, huwelijksreis) was toch wel heerlijk. Het feest zelf wordt door onszelf en iedereen die er was nog steeds omschreven als het feest van de eeuw. Er gaat geen week voorbij dat we elkaar nog eens ten huwelijk vragen, of het hebben over nog eens een feest organiseren voor/door onze lievelingsmensen. We trouwden ook wel op een prachtige, niet zo voor de hand liggende locatie, onder de sterren en een grote boom, en terwijl het in heel Antwerpen regende die dag zagen wij geen druppel regen, heerlijk dus.

  Nu ik erover nadenk… Ik zou het écht meteen nog eens doen. Trouwen kost geld da’s waar maar ik vond/vind het toch wel heel fijn dat we voor heel ons sociaal kapitaal en tegenover elkaar hebben bevestigd dat wij het zijn, voor elkaar, voor altijd. (Zoals Carrie zegt: me & you, just us two, aaaaah zo schoon)

  • http://www.it-girl.be/ ITGIRLKYM

   Oooh klinkt mooooi!! Onder de sterren en een grote boom. Echt perfect voor mij ook! <3

 • http://www.kissandmakeupsbeautyblog.com/ Kiss & Make-up

  Ik ben op 22 augustus getrouwd en echt waar, als ik het morgen mocht overdoen deed ik het direct. BEST. DAY. EVER! Echt genoten van elke seconde. En na 13 jaar samenzijn was het voor ons de ultieme kers op de taart, de ultieme bevestiging.

  • http://www.it-girl.be/ ITGIRLKYM

   En die huwelijksreis van je !!! 🙂 🙂 🙂

   • http://www.kissandmakeupsbeautyblog.com/ Kiss & Make-up

    Dat ook! 😀

 • Mieke

  John en ik zijn 9,5 jaar samen en ondertussen al 2,5 jaar verloofd. Volgende zomer trouwen we in augustus op de dag dat we 10 jaar samen zijn!
  Ik heb nooit gedroomd van een trouwfeest of een witte jurk en dat doe ik nu eigenlijk ook niet. We houden het klein en intiem.
  Binnen 1,5 week verhuizen we naar ons huisje en dan hebben we eindelijk tijd om onze trouw te plannen. Het gemeentehuis is al gereserveerd, dus we zijn zeker van onze dag 🙂 Ik maak me geen zorgen over tijdsgebrek gezien mijn bestie enkele jaren geleden trouwde in juli en begon te plannen in november (wel vlak na haar verloving :-)). En dat was een all in feest!
  Ik ben wel heel romantisch gevraagd: bij een vijver op de dag dat we 7 jaar samen waren. Hij had allemaal puzzels gemaakt (zoek de fouten, kruiswoordraadsel,.. omdat hij weet dat ik dat graag doe) met vragen/foto’s rond ons leven samen. Ik moest een weg volgen die afgebakend was met foto’s van ons door de jaren heen. Uiteindelijk kwam ik uit op de steiger waar een picknick klaar stond met kaarsjes en de finale puzzel. Hiervan was de oplossing ‘wil je met me trouwen’. Hij ging (heel zenuwachtig) op 1 knie zitten en vroeg het me nog eens zelf. Ik smelt weer als ik eraan terug denk..

  • http://www.it-girl.be/ ITGIRLKYM

   Maar zoooooo lief !!! Ach, dat huwelijk komt HELEMAAL goed! 🙂 Augustus is nog ver weg! 😉

 • Brenda

  Hier getrouwd op de oudste dochter haar eerste verjaardag, we hebben het klein en intiem gehouden. Aanzoek was super: op een dag had dochterlief een bloesje aan waarop stond: “lieve mama, wil je met mijn papa trouwen?” <3

  • http://www.it-girl.be/ ITGIRLKYM

   OK dat is lief! <3

 • http://www.iamafashioneer.com Rani – I AM A FASHIONEER

  Al een jaar verloofd haha! Nog een 2-tal jaar wachten.

  • http://www.it-girl.be/ ITGIRLKYM

   Er is niks mis met lang verloofd zijn! 😉 😉

 • Angela Ramirez Matta

  I think that getting married is only a good excuse for reuniting family and friend in order to celebrate something beautiful, that is love in all forms and shapes. Signing a paper does no change anything, specially here where people living together have the same rights than a married couple. So its up to each couple to decide what to do. In my case we got married by law here with a very intimate dinner as celebration, and two years later by church in Peru -my original country- finishing with a lovely party together with friends and family coming from Belgium for the special ocasion. Im thankful to life that I could experience such an special day with the man I love, but believe me, it is hard work to get everything ready and set for a wedding ceremony and party!

 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Ik zou wel graag willen trouwen, maar ik weet dat mijn vriend dat helemaal niet wil, dus ik heb mij er al bij neergelegd 😉

 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Wij zijn getrouwd toen we ons huis kochten. Allemaal heel zakelijk uiteraard. Er was wel een klein feestje, maar toch droom ik nog steeds van een ‘ander’ feest. Groter? Neen. Kleinschaliger? Ja. Wat ik heel jammer vind, is dat ik niet gevraagd werd want het was een gezamenlijke beslissing. Of ik een goed idee heb van hoe ik die ceremonie nu dan zie? Ja, helemaal. 🙂