CRYSTAL LOVE

11.5.2016

Ik ben momenteel nogal into kristallen, edelstenen en mineralen. Gewoon, als decoratie vind ik het er erg mooi uitzien, maar ze zeggen ook wel eens dat ze een geneeskrachtige werking hebben. Of ik daar echt 200% in geloof, ga ik niet beweren, maar kwaad kan het zeker niet. DSC_0315

Je kan de edelstenen in kleinere vorm op je of bij je dragen, maar ik heb gekozen voor enkele grotere ruwe edelstenen om in huis te zetten. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar deze drie, bergkristal, amethist en rozenkwarts noemen ze samen ook wel eens de gouden driehoek. Ze hebben elk op zich een sterke werking, maar samen versterken ze elkaar nog.

DSC_0316

AMETHIST

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en geeft ook inzicht in emotionele processen. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren en helpt bij slapeloosheid.

DSC_0317

ROZENKWARTS

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. Rozenkwarts werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek voorkomt het duizeligheid – waar ik zelf wel eens last van heb door nekproblemen.

DSC_0319

BERGKRISTAL

Ik ben super blij met mijn ruwe steen bergkristal. Het is een van de alleroudste edelstenen ter wereld. Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht, de steen reguleert energie. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken. De steen werkt zuiverend.

KIM GOES ZWEVERIG?!?

Nee hoor, absoluut niet. Ten eerste vind ik het prachtig om zulke stenen in huis te hebben. Ik weet nog niet of ik erin geloof, maar om een of andere reden word ik – buiten de oppervlakkige schoonheid – wel door ze aangetrokken.

Ik zocht ook een persoonlijke steen die mij écht vooruit zou helpen. Ik deed een soort van ‘lichaamslezing’ met een steen en je onderbewuste maakte mij (en ook de vrouw) meteen duidelijk dat de eerste keuze niet de juiste was. Bij de tweede lezing was het er boenk op. Ik nam de steen, labradoriet, dus ook meteen mee naar huis en hij ligt nu op een mooi schaaltje naast mijn bed. Zonder iets van mij te weten, koos ze deze steen dus uit. En als ik daarna de bijhorende uitleg las, kon ik me er meteen in vinden en snapte ik ook waarom deze steen bij me zou passen.

Ok, een beetje zweverig misschien. Maar dus ook zeker en vast omdat ik het gewoon mooi vind. Punt. ♥

 

Previous Post Next Post
 • Mieke

  Zo mooi! Ik heb er een aantal, voornamelijk als sieraden. We kijken ook uit naar enkele grotere exemplaren voor in huis.
  Ik heb een keer gehad dat ik een steen voor mijn zus ging kopen en enorm werd aangetrokken door een tijgeroog. Bleek dat die echt bij mijn noden van dat moment paste. Blijft toch bijzonder..

  • http://www.it-girl.be/ ITGIRLKYM

   Wel, in Eindhoven (vlakbij de nieuwe SKINS Cosmetics winkel trouwens) zit een heel leuk winkeltje met mooie stenen. Deze komen ook van daar. Ik wilde er al een tijdje, maar werd een beetje afgeschrokken om via internet te kopen. Ben nu blij dat ik dit winkeltje gevonden heb!

   • Mieke

    Ik heb recent een toffe winkel gevonden op 5 min van mijn thuis 🙂 Zalig!
    Vroeger had ik een vast winkeltje in Hasselt: Ochahlii. Nu hebben ze jaarlijks rond de feestdagen enkele maanden een pop-up store in Hasselt en blijkbaar zitten ze momenteel in een pop-up in De Haan. Zij hebben heel mooie juwelen met stenen!