COLUMN ● MIJN BRUIN WEGWASSEN.

24.9.2016

Ik zit in bad. Er staat een peeling en een maskertje klaar. Maar ik twijfel. Ze gaan onverbiddelijk mijn bruin vervagen. Mijn bruin dat ik opgespaard heb in die vier korte dagen vakantie.

Mijn bruin dat mensen doet zeggen dat ik er goed uitzie, dat ik er ontspannen uitzie. Mijn bruin waaraan mensen zien dat ik met vakantie ben geweest. Ik wil mijn bruin niet kwijt. Een mooie herinnering aan dagen waarin ik mezelf kon ontspannen, waarin woorden niet echt moesten, waarin ik kon verdwalen in boeken, waarin ik zorgen kon afspoelen in dat met chloor gevulde zwembad. Waarin palmbomen mij gelukkig maakten en het enige wat moest was de voetjes onder tafel schuiven bij het ontbijt en het diner.

Even vluchten van de werkelijkheid. Even gewoon mijn gedachten uitzetten. Ik wist echt niet meer dat ik het nog kon. Het heeft deugd gedaan. Maar het is nu voorbij. En terwijl ik nog even terugdenk aan de mooiste zonsondergang ooit, spoel ik mijn maskertje af en met het badwater verdwijnt ook mijn bruin in de riolering. Skincare boven oppervlakkigheid. Bye bye bruin. Aftellen naar de volgende vakantie dan maar? Al voorspellen ze voor november in Kopenhagen 5° tot 10°. Dat bruin zal dan maar uit een tube moeten komen, maar genieten zal ik weer. Even hoofd leeg. Door de koude deze keer.

Share:
Previous Post Next Post
  • http://www.kissandmakeupsbeautyblog.com/ Kiss & Make-up

    Mja, bruin zijn is toch altijd leuk eh. Voor jezelf en ook omdat iedereen dan inderdaad plots zegt hoe goed en gezond je eruit ziet…