COLUMN ● ZWANGER?!?

22.10.2016

Als er nu iets is wat me jaloers maakt op zwangere vrouwen, zijn het die worstvormige kussens in hun bed. Ook wel eens het einde van de romantiek genoemd door menig mannelijk wezen. En als er nu 1 voordeel is aan mijn rugpijn, dan is het wel dat ik nu alles mag proberen om van die rugpijn af te komen. Op naar die bekende babywinkelketen!!

Ik neem nog even diep adem op de parking en bereid me voor op een gekrijs en gejoel en gekijf van jewelste. Een kinderwinkel, de hel quoi. Maar eens binnen kom ik terecht in een oase van rust, vergezeld door alleen maar dames.   Ze kuieren door de rekken. Zwanger. Of met de baby in de meest hippe buggy’s. Ik hoor geen kik. Alleen rust. Spuiten ze door de aircosystemen misschien een kalmerende spray?

Vrouwen zijn plots ook supervriendelijk tegen elkaar. Waar we elkaar tijdens de solden bijna de haren uittrekken en elkaar de kop in zouden slaan voor dat ene paar stiletto’s, heerst er in de babywinkel vrede en zijn er zowaar spontane, blijgezinde begroetingen. Is dat zoiets als een pact tussen gelijkgezinden? Zoals motorijders elkaar ook altijd begroeten op de weg. Klitten moederkes ook zo samen?

Ok, ik kom dus voor zo’n kussen en omdat ik tussen de afkolfmachines, borstvoedingbeha’s en verschoonkussens mijn kussen nergens vind, spreek ik een verkoopster aan. Met een zachte stem alsof ze een mindfullness-sessie inspreekt vraagt ze wat ik net zoek. Ik had natuurlijk mijn research gedaan online en had mijn oog laten vallen op een kussen in de vorm van een 7, de luxeversie onder de kussens. 1) omdat thank god daar de kleur neutraal van was en niet een of ander circuspatroontje had in de obligate babyroze en babyblauw kleuren. En 2) omdat ik vind dat ik mezelf wel mocht trakteren. Rugpijn is iets heel ambetant, beste mensen.

De verkoopster troont me meteen naar het hoekje met de kussens en spreekt me in haar lieve stem toe: “Groot gelijk heb je, dat je jezelf zo verwend aan het begin van de zwangerschap. Weet je het nog maar pas?”

EUM… Ok, mijn cosy cocoon knitwear kleedje ziet er misschien uit alsof ik iets wil verbergen, maar NEEN. NIET ZWANGER.

Ik probeer mijn cool te behouden en mompel iets over dat het een cadeau is voor mijn zus. Dat ik een enig kind ben hoeft niemand te weten. Ik ben eigenlijk zo van mijn stuk geslagen, dat ik snel de 7 onder mijn arm grabbel, betaal en ook nog eens vraag om het in te pakken. Hé, dan speel ik het spel helemaal mee. Ondertussen stel ik mezelf de vraag of al die vrouwen dan ook dachten dat ik ook zo’n gelijkgezinde was. Pas zwanger. Oh help. Niet dus. Ik neem mijn ingepakte 7 (met cadeauverpakking in ja hoor, circuspatroontje) zo snel mogelijk mee naar mijn auto. Veilig terrein. En nog voor ik snel de parking afrijd bel ik – handsfree bien sûr – lichtelijk in paniek naar mijn vriend: IK ZIE ER TOCH NIET ZWANGER UIT ??!!!

Die avond slaap ik wel als een roosje met mijn 7.

 

PS: voor wie me nog niet zolang volgt, ik schreef eerder al dit artikel over dat ik geen kinderen wil.

Previous Post Next Post
 • http://thisisantwerp.be Tine

  Leuk geschreven! Het lag sowieso aan de omgeving dat ze ervan uitgingen dat je zwanger was. Hopelijk is dat kussen een blijvend antwoord op je rugklachten!

 • Mieke

  Haha, nee hoor: je ziet er niet zwanger uit!
  Ik heb al jaren een dergelijk kussen. Door mijn man en mij omgedoopt tot ‘de worst’. En als hij al voor me slaapt is die worst meestal ingepalmd door hem ?
  Het mijne was origineel eerder een sierkussen maar doet enorm deugd aan mijn rug. Misschien is het binnenkort wel aan vervanging toe ?? Ik gebruik trouwens de hoezen van het kruidvat ervoor. Die passen perfect en houden de worst proper.
  Geniet er van!

 • http://www.kellysteenlandt.com/ Kelly

  Tuurlijk zie je er niet zwanger uit, maar de omgeving liet de mensen veronderstellen van wel! Het is ook heel vreemd dat je hiervoor naar een kinderwinkel moet want veel mensen kopen zo’n kussen voor rugpijn en niet omdat ze zwanger zijn. Nu, je hebt je kussen, dus daarop focussen en niet te veel denken aan die winkel. 😉 ps: ik loop ook niet graag in zo’n winkel vandaar dat ik online shop!

 • http://www.kissandmakeupsbeautyblog.com/ Kiss & Make-up

  Ik voel me al beledigd als mensen vragen ‘of ik kinderen heb’. DO I LOOK LIKE I’VE BIRTHED KIDS?? 😉

 • http://www.sprinklesonacupcake.com SprinklesOnACupcake

  Oh nee, het feit dat ze vroeg of je het nog maar wist, is toch teken dat je het nog niet kon zien, maar is niet leuk om te horen hé! Maar eigenlijk raar dat men dat alleen daar kan kopen, want mensen gebruiken het inderdaad niet enkel tijdens de zwangerschap.