DE KUNST VAN HYGGE

17.11.2016

Nu de dagen korter zijn, sneller donker, kouder en er niks leuker is dan diep weg te kruipen onder een dekentje, kan ik niet anders dan het met jullie eens hebben over de kunst van hygge. Ik heb het sowieso al in me om mijn huis supergezellig te maken, maar sinds ik in Kopenhagen ben geweest, verdiep ik me helemaal in hygge.

wat is hygge?

Voor mij is hygge puur dé remedie tegen een serieuze nasty winterdip. Wist je dat in Denemarken de meest gelukkige mensen ter wereld wonen?  Los van het feit dat ze minder werkuren per week hebben, gratis healthcare etc, is HYGGE een Deens fenomeen dat ze hebben uitgevonden om hun donkere wintermaanden gezelliger te maken. Je spreekt het trouwens “huggeh” uit. Wat misschien voor een klein probleempje stelt voor een West-Vlaming.

Basically is hygge een state of mind. En je merkt dat ook aan alles in bv Kopenhagen. Gezelligheid gaat zelfs tot in de caféetjes. Cosyness. Niet alleen qua inrichting, maar ook het gevoel van warmte, gezelligheid, vriendelijkheid, zachtheid. Jezelf omringen met warmte en gezelligheid.

HOE KUNNEN WIJ HYGGE ZIJN?

Ik denk echt dat ik een natural born experte ben in hygge. Dus hier komen mijn tips:

 1. Trakteer jezelf op comfortabele, doch stijlvolle en warme outfits. Denk aan mooie lederen handschoenen, een warme cape, investeer in knitwear. Cosy up in je garderobe!
 2. Om die gezellige mindset te krijgen, verwen jezelf met gezelligheid: ga lekker gezellig eten, huur een saunaatje af en geniet, neem een lang warm bad met de nodige aromatherapie-geuren, trakteer jezelf op een shitload aan boeken om gezellig in de zetel te lezen!
 3. Maak je huis hygge! Kaarsjes, dekentjes, lantaarntjes, winterboeketje, nog meer kaarsen, steek de open haard aan, extra kussens, nog meer kaarsen. Zachte verlichting. Maak je huis uitnodigend, warm en gezellig!

Ik ben helemaal into hygge. Die winterdip ga ik dit jaar te lijf met extra gezelligheid, cosyness en cocoonen maar! Oh wat hou ik van hygge!

HAD JIJ AL GEHOORD VAN HYGGE?

Previous Post Next Post
 • Sandrine Christiaens

  Nog nooit gehoord van Hygge maar ik ben ook helemaal into Hygge en doe dit al lang. Ik vul jouw laatstje graag nog aan met massages. Aangezien ik zelf masseer in bijberoep, krijg ik graag op tijd en stond een massage. Zou ook heel graag eens naar Kopenhagen/Stockholm gaan. Schrijf je eens een artikel aub over Kopenhagen en jouw favo’s (o.a. leuke interieurzaken)?

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Absoluut! Dat Kopenhagen artikel komt er (normaal) dit weekend aan!! <3

 • http://www.modestmixblog.com/ Lys

  Jup, ook ik ben helemaal into hygge, het hele jaar door zelfs 😀 ik moet het boek nog altijd lezen, super benieuwd naar!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Er is nu ook een nieuw hygge boek van Marie Soderberg! Ook een aanrader!

   • http://www.modestmixblog.com/ Lys

    Bedankt voor de tip! Moet er mijn werk eens van maken om ze allebei te bestellen 🙂

 • http://www.kissandmakeupsbeautyblog.com/ Kiss & Make-up

  Totaal nieuw voor mij!

 • Lara Ivens

  Kende het niet, en nu is er een glazen pop-up barak (geen idee hoe ik het moet noemen haha) in Sint-Niklaas 🙂