MIJN OBSESSIE DU JOUR

22.11.2016

Toen Tim en ik meer dan 8 jaar geleden gingen samenwonen kochten we voor in onze keuken zo’n kant-en-klare pakketten van Ikea. Potten & pannen in een doos. En ook een zo’n standaard 18-delig servies voor 20 euro en dat was just fine. Klaar, gesetteld. Het was zoiets waar ik toen totaal niet over nadacht. Ok, basis serviesje, niks speciaal, beige – ja dat ook nog – gewoon lekker simpel.

En hoewel dat dit toch wel low-budget serviesje er nog fantastisch uitzag, besloot ik vorig jaar om alles op 2dehands.be te zwieren voor een paar euro (en nog wil niemand het hebben. LOL) en te vervangen door enkele mooie borden. Ook weer gewoon basic wit, stevig, strak design. Wat een fris zicht. Heerlijk.

Maar nu hadden we in Kopenhagen toch wel het leukste ontbijtrestaurantje ooit aan ons hotel zitten: Våkst! En daar begroette elke ochtend een fantastische verzameling aan mooi servies me naast het organisch ontbijtbuffet. Zachte kleuren, gedempt donkerblauw, roestkleuren, hier en daar wat spikkeltjes in. Keramiek ten top. Helemaal ook de stijl van Serax bijvoorbeeld. Geen enkel bordje is hetzelfde, het is zo’n mooie bonte verzameling van stijlvol servies. I WANT IT.

13620115_1240078192683105_3829214621381874862_n

En dus staat mijn kerstlijstje nu vol met bordjes, kommetjes van Bloomingville, House Doctor, Sergio Herman voor Serax, … Heerlijk. En toen besefte ik ook wel een beetje: wow, is dit nu volwassen zijn? Blij worden van servies? Kerstlijstjes vol servies? Ik hoop alvast dat er heel veel breekbaars tussen de kerstpakjes zal zitten voor me. Het geeft het dagelijkse leven toch zo’n extra touch als je elke keer zo’n mooie borden uit de kast mag halen! Dus lieve Kerstman, …

Previous Post Next Post
 • http://mybrunetteambition.wordpress.com mybrunetteambition

  Zo herkenbaar ! Toen ik ging alleen wonen kocht ik ook basic wit servies en dat ben ik ondertussen kotsmoe gezien. Ik word ook helemaal vrolijk tegenwoordig van mooie keramieken borden, potjes, schaaltjes etc etc . Helaas toch wel altijd een investering. Ik denk dat dit inderdaad helemaal hoort bij volwassen worden :d !

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ik ben al blij met de overstap naar basic wit! 😉 Ben zo blij dat dat standaard ikea servies in lelijk bruin/beige uit mijn kasten is! 😉 Staat voor 10 euro op 2dehands en zelfs daar wilt niemand het! 😉

   • Sandrine Christiaens

    T is hier ook basic wit en k heb er ook geen zin meer in maar ja zoals andere lezers opmerken blijft t een investering… en net onze ganse benedenverdieping grondig verbouwd. K zal t ook op lijstjes zetten ?

 • http://www.kissandmakeupsbeautyblog.com/ Kiss & Make-up

  Ooooh awel dit vind ik ook mooi!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Toch een plezier om uit je keukenkasten te halen!

 • Freya Van Wijnsbergh

  Mooi! Maar inderdaad duur, en meestal mag het dan ook nog eens niet in de vaatwasser. Aaarrgh!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Goed nieuws, die van Serax kunnen wel in de vaatwasser!
   Slecht nieuws: WIJ HEBBEN GEEN VAATWASSER en Tim en ik haten beiden de afwas (rugproblemen!)!!