BLOOMON: HET GELD WAARD?

24.11.2016

Het intrede van Bloomon in héél Vlaanderen heeft een tijdje op zich laten wachten, maar sinds kort kan ik dus ook in mijn boerendorpje beroep doen op de boeketjesdienst Bloomon. En dat doe ik heel graag en ik vertel jullie ook heel graag wat ik er nu juist van vind!

WAT IS BLOOMON?

Bloomon is een abonnementsservice met boeketjes aan huis. De bloemenkeuze en styling van de boeketjes zijn niet zoals de meeste klassieke boeketjes die je wel eens bij de florist kan krijgen, maar eerder wat nonchalanter en volgens een ‘less is more’ principe: dus geen eindeloos goedkope opvulling van groene takken.

Je kiest je boeketje uit: small, medium of large en je kiest je leverdag. Easy as that. Je kan je abonnement op eendert welk moment pauzeren of volledig stopzetten.

WAT VIND IK VAN BLOOMON?

Ik ben de laatste jaren zelf intensief bezig geweest met bloemen in mijn vrije tijd. Ik probeer zoveel mogelijk namen en soorten te leren, zoek de beste plekken om mijn bloemen te halen, leer veel bij over hun verzorging en ik probeer mezelf de nodige bloemschik-skills bij te leren. Stiekem is een eigen bloemenwinkel echt een grote droom van me.  

bloomon3

Wat mij opvalt bij Bloomon is inderdaad de niet zo klassieke schikking, vaak wordt er met verschillende hoogtes en lengtes gewerkt. Geen onnodig opvulsel, wat je wel vaak krijgt bij de bloemist.

VIND IK HUN BLOEMEN ORIGINEEL?

Ik vind ze leuk. Heel leuk zelfs om zo’n boeketje te ontvangen, maar misschien toch niet altijd zo uniek als ze maar roepen. Doordat ik zelf bezig ben met bloemen en vaak met seizoensgebonden bloemen  – ik koop bv bijna NOOIT rozen omdat die gekweekt worden in Afrika en een enorme voetafdruk hebben – mis ik soms toch een extra leuke insteek bij Bloomon.

Ik heb hier momenteel twee boeketjes van Bloomon rondom me staan en ik zie bij beide boeketten het gebruik van lisianthus, dezelfde rozen, blauwe distel, anjers en de Afrikaanse lelie. Jammer! Natuurlijk voor wie anders een standaard pak rozen zouden kopen, wie op zoek is naar de niet-klassieke bloemschikking of bij wie de bloemenkennis beperkter is, kan ik me wel inbeelden dat dit fantastische boeketjes zijn elke keer weer!! Ze hebben een goede keuze van bloemen, maar van mij mag het nog een tikkeltje verrassender voor die prijs. En nu we het toch over geld hebben…

IS HET HET GELD WAARD?

Toegegeven, Bloomon is niet goedkoop. Maar bloemen zijn vaak duur! Ook bij de bloemist! Bij Bloomon betaal je voor een small boeket 21.95 euro, voor een medium 25.95 euro en voor een large 32.95 euro.

bloomon4

Nu ken ik zelf ook wel een beetje de prijs van wat bepaalde bloemen per stuk ongeveer kosten. En dan moet ik toegeven dat ik soms wel eens denk: Hé? Dit is géén boeket van bijna 22 euro. De trucje dat ze soms toepassen: ze gebruiken geen groen opvulsel, maar wel opvulsel met goedkope bloemen. Er steken vaak maar enkele wat duurdere bloemen in. Natuurlijk zit er in de prijs ook nog de styling en levering, etc… maar toch vraag ik me soms af hoeveel een boeket dan voor hun in aankoop kost. 

Als ik vergelijk wat ik zelf kan aankopen voor 22 euro, dan kom ik met héél wat meer thuis dan een small boeket. Nogmaals, ik vergeet bij deze redenering dan de styling en levering, maar toch… Ik blijf een beetje op mijn honger zitten en hoe’n erge hekel ik heb aan groen opvulsel bij floristen, ook van die goedkope bloemopvulsels gaan er gegarandeerd uit bij mij!

WAAROM BESTEL IK DAN BOEKETJES?

? Het blijft er desondanks wel gewoon leuk uitzien! Of ik maak ze zelf nog wat leuker en ik style ze met andere bloemen die ik nog in huis liggen heb. De foto hieronder is daar een voorbeeld van!

img_3186

? Ik plan een levering in als ik zelf geen tijd heb om bloemen te halen! Als ik bijvoorbeeld werk in het weekend. Ik wil altijd verse bloemen in huis hebben, dat is mijn persoonlijke traktatie aan mezelf en ik fleur er zelf helemaal van op, dus als ik geen tijd heb om ze zelf te halen, dan bestel ik ze via Bloomon.

Het verrassingseffect! Ok, beeld je in: ik kom thuis van het werk en de levering met bloemen is geweest! Instant happiness! Ik blijf wel stiekem super benieuwd naar hun creaties, daarom trakteer ik mezelf dus af en toe op een Bloomon boeket!

? Abonnementservice, maar je kan het altijd stopzetten of pauzeren en dat vind ik zo handig! Geen verborgen kosten of regeltjes. Gewoon simpel!

? Hun bloemen blijven lang goed doordat bepaalde stappen uit de keten geschrapt worden. De bloemen komen rechtstreeks van de kweker.

? Ze hebben een goede service! Ik heb al een keertje een erg slechte levering gehad: te laat geleverd, bloem verwelkt en beschimmeld. Echt niet aanvaardbaar. De klantenservice heeft dit zeer snel en netjes opgelost! Blij mee!

Dus, ja ik vind ze heel leuk. Ja, ze zijn ook wel een tikkeltje duur en ja, voor mij mag het soms nog wat specialer qua bloemenkeuze! Maar al bij al vind ik Bloomon wel leuk.

HEB JIJ AL EENS GEBRUIK GEMAAKT VAN BLOOMON? EN WAT VIND JIJ ERVAN?

 

PS: wil je graag ook eens Bloomon uitproberen, dat kan ook eenmalig bv. Met deze code krijg je een gratis vaas bij je boeketje: http://www.bloomon.be/r53d75-cadeau-van-kim

 

Previous Post Next Post
 • Fanny

  Zelf heb ongeveer een jaar (ik zat in de testfase zelfs) Bloomon-bloemen gehad en eigenlijk had ik het na die periode toch wel gezien. Eerst had ik per 2 weken verse bloemen, nadien 1 keer per maand en uiteindelijk hoefde het niet meer. Steeds dezelfde soorten die terugkwamen, soms erg weinig bloemen, soms soorten die snel verwelkten. In het begin is het verrassingseffect groot, maar voor mij nam dat persoonlijk na een tijdje wel af. Wat ik ook wel een nadeel vind, je kan maar 1 leveringsmoment kiezen. Mijn bezorgers respecteerden vaak niet de uren die op voorhand waren gecommuniceerd, dus zat ik een beetje te wachten. Thuisblijven is geen probleem, maar echt iets plannen is dan wel lastig. En na meerdere problemen heb ik het gemeld bij de klantenservice en heb ik een compensatie gekregen. Dat was correct, maar het echte probleem was niet opgelost. De verhouding prijs-kwaliteit vond ik bij het begin nog oké (toen was het nog goedkoper), maar zoals je zelfs schreef, kan je er op een markt of bij de lokale handelaar meer voor krijgen. Ik vond het bij het begin charmant en verrassend, maar door hun schaalvergroting is het nogal commercieel geworden.

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Wel, ik had nu deze week ook iets stom voor: ze leveren nu in mijn dorp op woensdag, donderdag of vrijdag. Ik had vorige week vrijdag bloemen laten leveren. En omdat ik in het weekend moest werken, heb ik mezelf nog op een boeketje deze week getrakteerd. Ik kreeg nét hetzelfde boeket! :O Vond dit echt niet leuk! Heb dan contact opgenomen met de klantendienst. Ze hebben mij dan hun levering uitgelegd: hun nieuwste boeket wordt gelanceerd op donderdag. Dus de week erna op woensdag heb je nog hetzelfde boeket. En dat is mij overkomen. Ik krijg wel een compensatie. Dus dat is wel tof, maar een planning op de website zetten, zou ik wel handig vinden!

 • http://www.kissandmakeupsbeautyblog.com/ Kiss & Make-up

  Hangt er vanaf eh, ik ben zelf totaal geen bloemenmens dus voor mij is dit niet interessant. Maar als je van bloemen houdt kan ik me wel inbeelden dat dit leuk is.

 • Noor Palmers

  Leuke “boeketjes” zijn het wel, maar ze zijn inderdaad niet goedkoop. Mijn mama heeft zelf een bloemenwinkel dus ik weet wel wat bloemen in aankoop kosten, en eerlijk, deze boeketjes zijn behoorlijk prijzig hoor. Zoals je al aangeeft, ze gebruiken geen (of toch weinig) groene “opvulling” en daardoor ziet het er duurder uit. Maar anyway, ieder moet dat voor zich uitmaken of je dat geld eraan wilt spenderen natuurlijk 🙂

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja als je gaat tellen, zijn de duurdere stuks toch soms heel beperkt.

 • Saar Vandegaer

  Ik ben fan. Ik heb superweinig tijd met de kinderen en ik vind het zo handig aan huis geleverd 1 keer per maand. Ik haal de bloemen (zoals de rozen die heel snel slecht worden) eruit en dan kan ik soms een boeket tot wel 2 weken houden. Maar heb me ook al de bedenking gemaakt dat het misschien wat veel is voor zijn prijs. Al die kleuren door mekaar vind ik wel supertof!

  • http://www.oui-magazine.be KimWuyckens

   Ja, ik jongleer ook vaak met de bloemen. Nu heb ik net twee Bloomonboeketjes samengestoken. En zo is er ook morgen weer meer plaats om bloemen van de markt te halen! Hoera! 😉