MIJN ERVARING MET CUPPING

17.1.2017

Na mijn eerste behandeling bij een acupuncturist was ik best tevreden van het resultaat. Dus ik ging opnieuw. En deze keer probeerde ze cupping uit. Met deze artikels neem ik jullie een beetje mee in mijn zoektocht om mijn probleem met chronische nekklachten en hypermobiliteit te verzachten en aan te pakken! Wie weet kan ik jullie ergens mee helpen of hebben jullie tips voor mij! Behandelingen als acupunctuur en cupping kunnen ook zeker helpen bij andere klachten! 

MIJN TWEEDE BEHANDELING

Eerst kreeg ik weer de guasha behandeling, waarbij de spieren worden ‘gemasseerd’ met een steen. De eerste behandeling was (door de feestdagen) 2 weken geleden. Ik voelde dat ik véél vaster zat aan mijn schouders. Ja, het deed toch wel wat pijn om terug dieper in die spieren te kunnen masseren. Schuldige daarvoor was ongetwijfeld ook de enkele dagen werken. Lange dagen, verkeerde houding, geen aangepast bureau, … Dus werk aan de winkel met de guasha.

Daarna krijg ik weer enkele naalden geprikt in rug, nek en schouders. En dan… tijd voor cupping!

CUPPING

bron: fysiotherapie de aker

bron: fysiotherapie de aker

Bij cupping gaan ze glazen bollen op de huid plaatsen. Door een bepaalde handeling wordt dit een beetje vacuüm getrokken, het heeft een aanzuigend effect. Hierdoor wordt je doorbloeding gestimuleerd, want ook weer positief is voor die vast-zittende spieren van me!

 

Je herinnert je misschien nog de beelden van afgelopen zomer waarbij Michael Phelps vol blauwe ronde plekken verscheen op de Olympische Spelen. Dat was bijvoorbeeld het resultaat van cupping. Ik sta niet vol blauwe plekken, want mijn therapeute verschuift de bol terwijl hij vast zit op de huid. Die blauwe plekken krijg je wanneer je de bollen voor langere tijd laat staan.

Ik vind cupping eigenlijk écht aangenaam, zeker achteraf. Het aanzuigeffect voelt een beetje raar aan, op sommige plaatsen pijnlijk (vooral schouders), maar nadien heb ik altijd zo’n fijn, ontspannen gevoel. Als ik moet kiezen tussen guasha, acupunctuur en cupping, kies ik overduidelijk voor guasha en cupping. Je moet even door de pijn doorbijten, maar het voelt echt verlichtend aan nadien.

Volgende week krijg ik weer cupping! Benieuwd of ik weer zo’n goed effect heb!

HEB JIJ AL EENS CUPPING GEPROBEERD?

PS: enkele vragen die ik kreeg na mijn eerste artikel over acupunctuur.

 • Waar ga ik? Ik ga bij in Leuven bij Nanou Sanctobin – aangeraden door mijn dokter én osteopaat. Ook Ludo Kenens in Leopoldsburg is blijkbaar een heel erg goede naam. Vraag zeker aan je dokter of andere behandeld arts of ze iemand kunnen aanraden.
 • Een behandeling duurt 1 uur. Bij je eerste behandeling heb je eerst een intake gesprek en is de behandeling zelf wat korter.
 • Ben je bang van naalden? Zeg het gewoon. Je therapeut gaat je zeker op je gemak doen voelen en nooit iets doen wat je niet wilt, er bestaan nog andere manieren om je te behandelen. Ik ben ook geen held met naalden, dus dat had ik vooraf even laten weten. Ze heeft me gerust gesteld toen ze de eerste naald (die ik niet zag) ging prikken en effectief: geen reden om bang te zijn, je voelt het niet of amper!
Previous Post Next Post
 • http://www.kissandmakeupsbeautyblog.com/ Kiss & Make-up

  Nog nooit geprobeerd! Maar ik ben wel benieuwd naar het gevoel.

  • Wim Vandebrouck

   Hoi, je bent zeker welkom! Ik ben een startende acupuncturist en heel graag nodig ik je uit om te komen kennismaken. Ik ben helemaal overtuigd van deze behandelmethode door zelf als patiënt de meerwaarde te moge ervaren.
   Voel je vrij: ik geef graag mijn passie door! Kom kennismaken! Ik ben een Limburger (Herk-de-Stad): 0494/413371

 • Wim Vandebrouck

  Dag Kim, ik lees hoe je toch geen favoriet bent van naalden. Ik heb het je reeds geschreven: zeker welkom om de laseracupunctuur te komen uitproberen. Voel je vrij, maar gemeend welkom! Wim